ΗΠΑ: Νέα ήττα για τον Μακάρθι στη Βουλή – Διχασμένοι οι Ρεπουμπλικάνοι

Ιστορική ήττα υπέστησαν οι Ρεπουμπλικανοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, παρά το γεγονός ότι διαθέτουν την πλειοψηφία. Ο υποψήφιος τους για την Προέδρία, Κέβιν Μακάρθι, δεν κατόρθωσε στις τρεις πρώτες ψηφοφορίες να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες ψήφους για να εκλεγεί και ο Τράμπ, απευθύνει τώρα έκκληση στους βουλευτές του κόμματος να τον στηρίξουν.

Είναι πρώτη φορά τα τελευταία 100 χρόνια, που το κόμμα το οποίο έχει τον έλεγχο της Βουλής, οι Ρεπουμπλικάνοι, δεν μπορούν να συμφωνήσουν στην επιλογή προέδρου στη Βουλή των Αντιπροσώπων ακόμα και μετά από τρεις ψηφοφορίες.

Όπως μετέδωσε o ρεπόρτερ του ABC «Ανταρσία στη Βουλή. Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών Κέβιν Μακάρθι δέχεται τη μία ήττα μετά την άλλη από αντιδραστικά μέλη του ίδιου του το κόμματος.»

Η ήττα ιστορική για τον Κέβιν Μακάρθι, που αν και φαβορί για τη διαδοχή Πελόζι, καταψηφίστηκε από ομάδα «σκληροπυρηνικών» ρεπουμπλικανών που προωθούν την υποψηφιότητα του Τραμπικού Τζιμ Τζόρνταν.

Ο ίδιος ο Μακάρθι αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι «θα εγκαταλείψει τον αγώνα» όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο. Και μπορεί ο Μακάρθι να μην πτοείται, εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι απέτυχε τρεις φορές να εκλεγεί, με τον Δημοκρατικό του αντίπαλο Χακίμ Τζέφρις, να υπερτερεί σε ψήφους.

Μπροστά στο αδιέξοδο και με την εικόνα του κόμματος να αμαυρώνεται, ο Τραμπ ζητά από τους Ρεπουμπλικανούς βουλευτές να ψηφίσουν τον Μακάρθι για να “κλείσει” η διαδικασία.

Εν τω μεταξύ, μόνος στα έδρανα εθεάθη ο Ρεπουμπλικανός «παραμυθάς» Τζορτζ Σάντος, ο οποίος έχει παραδεχθεί ότι εξελέγη λέγοντας ψέματα για την καταγωγή, τις σπουδές, τη δουλειά του, ακόμη και τη μητέρα του που υποστήριζε ότι ήταν στέλεχος εταιρίας ενώ εργαζόταν ως μαγείρισσα. Την ώρα που ετοιμάζεται να ορκιστεί, κατηγορείται από τις αρχές της Βραζιλίας ότι χρησιμοποίησε κλεμμένο βιβλιάριο επιταγών για να κάνει παράνομες αγορές.

Επιμέλεια: Σόνια Φίλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος