ΗΠΑ: Να διατηρηθεί η τροπολογία για τα F-16, ζητά ο βουλευτής Κρις Πάπας

Array

Με επιστολή του στις Επιτροπές Αμυντικών Υποθέσεων της Βουλής και της Γερουσίας, ο βουλευτής Κρις Πάπας ζητάει να διατηρηθεί η τροπολογία για τα F-16, που είχε εγκριθεί το καλοκαίρι από την ολομέλεια της Βουλής, στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του στα δυο προεδρεία των δύο Επιτροπών και πιο συγκεκριμένα στους δυο Δημοκρατικούς προέδρους Τσακ Ριντ και Αντάμ Σμιθ αλλά και στους δυο Ρεπουμπλικανούς αντιπροέδρους Τζίε Ινχοφ και Μαικ Ροτζερς «οι προϋποθέσεις που τίθενται είναι λογικές και διασφαλίζουν την ενότητα του ΝΑΤΟ. Εναπόκειται στην κυβέρνηση Μπάιντεν να παράσχει διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα F-16 που παρέχονται από τις ΗΠΑ δεν θα χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο από έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ για την παραβίαση της κυριαρχίας ενός άλλου, ιδιαίτερα με δεδομένο τον υπαρκτό κίνδυνο σύγκρουσης δύο συμμάχων.

Εάν η Τουρκία σταματήσει τις εδαφικές υπερπτήσεις, η επιστροφή της στις αξίες και το σεβασμό του κράτους δικαίου στο οποίο βασίζεται η ΝΑΤΟϊκή συμμαχία θα είναι ευπρόσδεκτη. Επιπλέον, οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο θα μειωθούν σημαντικά, επιτρέποντας στις ΗΠΑ και στους συμμάχους στο ΝΑΤΟ να επικεντρωθούν αποκλειστικά στην υπαρξιακή απειλή της συνεχιζόμενης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Ανταπόκριση – Ηνωμένες Πολιτείες: Λένα Αργύρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος