ΗΠΑ: «Μοντέρνα γκιλοτίνα» η αυτόματη πόρτα οχήματος της Mercedes – Αγωγή από σερίφη 15 εκ. δολαρίων

Η πόρτα οχήματος «Mercedes» έκοψε το δάχτυλο του σερίφη, ο οποίος προχώρησε σε αγωγή για αποζημίωση 15 εκατομμυρίων δολαρίων. «Ενώ ήμουν με γυρισμένη την πλάτη, το χέρι μου ήταν ακόμα μέσα και ο μηχανισμός έκλεισε με δύναμη την πόρτα. Ένιωσα τρομερό πόνο, η πόρτα μου έσπασε το χέρι, το δάχτυλό μου κόπηκε στο νοσοκομείο».

Οι δικηγόροι αποκαλούν τη λειτουργία της πόρτας της Mercedes-Benz «μοντέρνα γκιλοτίνα». Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων προσφέρουν στους πελάτες τη δυνατότητα «μαλακού κλεισίματος θυρών» ως μέρος του πλούσιου εξοπλισμού τους. Είναι ένας μηχανισμός που αναλαμβάνει τη λειτουργία του κλεισίματος της πόρτας με απαλό τρόπο για να αποφευχθεί το χτύπημα και οι αισθητήρες θα πρέπει να αναγνωρίζουν εάν υπάρχει εμπόδιο στο ασφαλές κλείσιμο. Εξαιτίας αυτού του μηχανισμού, όμως, ο  Richard Castiger, αναπληρωτής σερίφης της Αριζόνα, έχασε τον αντίχειρα στο δεξί του χέρι εξαιτίας αυτού.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην Daily Mail, η πόρτα του «Mercedes GLE» του έκοψε το δάχτυλο τον περασμένο Οκτώβριο. «Ενώ ήμουν με γυρισμένη την πλάτη, το χέρι μου ήταν ακόμα μέσα και ο μηχανισμός έκλεισε με δύναμη την πόρτα. Ένιωσα τρομερό πόνο, η πόρτα μου τσάκισε το χέρι και το δάχτυλό μου ακρωτηριάστηκε στο νοσοκομείο».

«Άλλα αυτόματα συστήματα όπως τα ηλεκτρικά παράθυρα και οι ηλιοροφές διαθέτουν μηχανισμούς προειδοποίησης και ασφάλειας που τα εμποδίζουν να κλείνουν όταν υπάρχει εμπόδιο στο δρόμο τους. Κοίταξα στο εγχειρίδιό μου – δεν υπάρχει πόρτα», κατέληξε ο Kastiger, ο οποίος κατέθεσε αγωγή κατά της Mercedes, από την οποία ζητά αποζημίωση 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Αυτή είναι μια θλιβερή κατάσταση, το όφελος και το κέρδος του κατασκευαστεί δεν είναι πιο σημαντικό από τον κίνδυνο τραυματισμού,» είπε ο δικηγόρος .

Παρόμοια μήνυση έχει ήδη κατατεθεί κατά της BMW, το 2017, αλλά ο δικαστής δεν καταδίκασε την εταιρεία.

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Πηγή: Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΑ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος