ΗΠΑ: Μηνύουν Κιμ Καρντάσιαν και Φλόιντ Μεϊγουέδερ για προώθηση του κρυπτονομίσματος Ethereum Max

Για συνεργασία που θα οδηγούσε σε τεχνητή αύξηση τιμής κρυπτονομίσματος κατηγορούνται η Κιμ Καρντάσιαν και ο πρώην πρωταθλητής του μποξ, Φλόιντ Μεϊγουέδερ Τζούνιορ, για τους οποίους κατετέθη μήνυση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες.

Συγκεκριμένα, κατηγορούνται ότι από κοινού παραπλάνησαν πολίτες προτρέποντάς τους να επενδύσουν σε «κερδοσκοπικό ψηφιακό νόμισμα άγνωστης προέλευσης».

Οι δυό τους φέρεται να πληρώθηκαν έναντι σημαντικού ποσού ούτως ώστε να διαφημίσουν και να προωθήσουν μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς, κατά βάση στο Instagram, το Ethereum Max, ένα κρυπτονόμισμα, το οποίο δημιουργήθηκε μόλις πριν από μερικές εβδομάδες.

Στη μήνυση κατηγορούνται τόσο η Ethereum Max όσο και οι δύο προαναφερθέντες ότι συνεργάστηκαν για να αυξήσουν τεχνητά την τιμή του κρυπτονομίσματος κάνοντας «ψευδείς ή παραπλανητικές δηλώσεις» σε αναφορές αναρτήσεών τους τους.

Η Κιμ Καρντάσιαν έχει περισσότερους από 278 εκατομμύρια ακολούθους, μόνο στο Instagram.

Πάντως, «το εν λόγω ψηφιακό νόμισμα με την ονομασία, EthereumMax, δεν έχει καμία σύνδεση με το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το Ethereum», αναφέρεται μεταξύ των άλλων στην καταγγελία.

«Ασχολείστε παιδιά με τα cryptos;» έγραφε η Καρντάσιαν, σε παλαιότερη ανάρτησή της, προωθώντας το EthereumMax. «Δεν πρόκειται για οικονομική συμβουλή, αλλά για να μοιραστώ όσα μου είπαν οι φίλοι μου για το token Ethereum Max!».

Επιπλέον, και βάσει όσων αναφέρει το CNBC, η ίδια συμπεριέλαβε το hashtag #ad στο μήνυμα, κάτι που πληρώθηκε για να το πράξει. Για την ώρα ωστόσο είναι σαφές πόσα χρήματα έλαβε από την EthereumMax, πάντως οι εκτιμήσεις αναφέρουν για αμοιβή ανά χορηγούμενη ανάρτηση στο Instagram, κινούμενη στα 500.000 έως 1 εκατομμύριο δολάρια.

Πηγές: CNBC – Bloomberg

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος