ΗΠΑ: Μια ηλικιωμένη σώθηκε από απαγωγέα επειδή δεν έστειλε στην κόρη της το αποτέλεσμα γρίφου

Μια 80χρονη Αμερικανίδα σώθηκε από τα χέρια του άνδρα που την κρατούσε όμηρο για πολλές ώρες, αφού η κόρη της αντιλήφθηκε ότι δεν είχε μοιραστεί μαζί της το αποτέλεσμα του δημοφιλούς παιχνιδιού λέξεων Wordle και υποψιάστηκε ότι κάτι της είχε συμβεί.

Η Ντενίζ Χολτ, από το Λίνκολνγουντ, στα προάστια του Σικάγο, ήταν μόνη της τη νύχτα της 5ης Φεβρουαρίου όταν ένας άνδρας εισέβαλε στο σπίτι της και την απείλησε με ένα ψαλίδι. Στη συνέχεια την κράτησε όμηρο επί 17 ώρες, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Ο άνδρας, που ήταν γυμνός και αιμορραγούσε, επειδή είχε σπάσει ένα παράθυρο για να μπει στο σπίτι, τη διαβεβαίωσε ότι δεν θα της έκανε κακό. Την ανάγκασε όμως να κάνει ντους και μπάνιο μαζί του –χωρίς να βγάλει τα ρούχα της– και κατόπιν την κλείδωσε στο υπόγειο. «Δεν πίστευα ότι θα έβγαινα ζωντανή», είπε η 80χρονη γυναίκα. Η αστυνομία του Λίνκολνγουντ πιστεύει ότι ο δράστης πάσχει από ψυχικό νόσημα.

Η κόρη της Ντενίζ Χολτ, που ζει πολύ μακριά από το Σικάγο, στο Σιάτλ, κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε στη μητέρα της επειδή εκείνη την ημέρα δεν της έστειλε το αποτέλεσμα του παιχνιδιού λέξεων που έπαιζε κάθε μέρα. Στόχος του παιχνιδιού Wordle (Λεξιγνώστης στα ελληνικά) είναι να βρει ο παίκτης μια λέξη με πέντε γράμματα, έχοντας στη διάθεσή του μόνο έξι προσπάθειες. Η δημοτικότητά του έχει εκτοξευτεί τις τελευταίες εβδομάδες και καθημερινά ψάχνουν να λύσουν τον «γρίφο» εκατομμύρια άνθρωποι. Παράλληλα, έχουν βγει και εκδοχές του σε πολλές άλλες γλώσσες, εκτός της αγγλικής. «Δεν έστειλα το Wordle στην κόρη μου το πρωί. Και αυτό την προβλημάτισε», είπε η 80χρονη.

Η κόρη τηλεφώνησε στην αστυνομία του Λίνκολνγουντ και ζήτησε να επισκεφθεί κάποιος το σπίτι της μητέρας της για να ελέγξει αν είναι καλά. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ένας άνδρας την κρατούσε παρά τη θέλησή της επί πολλές ώρες. Επενέβησαν τότε οι ειδικές δυνάμεις και ένας αστυνομικός εξουδετέρωσε τον ύποπτο, χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι τέιζερ, σώζοντας την ηλικιωμένη γυναίκα. Η Ντενίζ Χολτ, αν και σε κατάσταση σοκ μετά την περιπέτεια που έζησε, δεν τραυματίστηκε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος