ΗΠΑ: Μείωση κατέγραψαν οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα καθώς η αγορά εργασίας ανεβάζει σταθερά ρυθμό, αλλά οι ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό πλήττουν τις προσπάθειες των επιχειρήσεων να αυξήσουν τις προσλήψεις για καλύψουν την ισχυρή ζήτηση για προϊόντα και υπηρεσίες.

Οι νέες αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 26.000 στο εποχικά προσαρμοσμένο επίπεδο των 360.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 10 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters είχαν προβλέψει 360.000 αιτήσεις για την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των αιτήσεων πασχίζει να καταγράψει περαιτέρω πρόοδο από τότε που υποχώρησε κάτω από το όριο των 400.000 στα τέλη Μαΐου.

Οι αιτήσεις έχουν μειωθεί από το επίπεδο ρεκόρ των 6,149 εκατ. στις αρχές Απριλίου του 2020. Παραμένουν, ωστόσο, πάνω από το εύρος των 200.000-250.000 που θεωρείται ότι συμβαδίζει με μια υγιή αγορά εργασίας.

ΤΦ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ