ΗΠΑ: Μείωση κατά 10% του προσωπικού της Tesla επιδιώκει ο Ε. Μασκ λόγω “κακού προαισθήματος” για την οικονομία

Επικαλούμενος το «σούπερ κακό προαίσθημα» που έχει για την πορεία της οικονομίας ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Ίλον Μασκ, θέλει να μειώσει κατά περίπου 10% τις θέσεις εργασίας στην εν λόγω αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων.

Σε ηλεκτρονικό μήνυμα του, που επιβεβαιώνει  το Reuters,  προς τα στελέχη της Tesla με τίτλο «παύση όλων των προσλήψεων παγκοσμίως», ο Μασκ ανέφερε: «Έχω σούπερ κακό προαίσθημα για την οικονομία».

Το μήνυμα εστάλη δύο ημέρες αφότου ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είπε στους εργαζομένους του να επιστρέψουν στα γραφεία τούς ή να παραιτηθούν από την εταιρεία.

Η Tesla απασχολούσε 100.000 ανθρώπους στα τέλη του 2021, σύμφωνα με τη SEC, τη ρυθμιστική αρχή της αμερικανικής χρηματαγοράς.

Την Τρίτη, ο Μασκ ζήτησε από το προσωπικό να επιστρέψει στους χώρους εργασίας ή να παραιτηθεί από την εταιρεία, ένα αίτημα στο οποίο υπήρξαν ήδη αντιδράσεις στη Γερμανία, όπου η εταιρεία έχει ένα νέο εργοστάσιο.

«Όλοι στην Tesla καλούνται να περνούν κατ’ ελάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα στο γραφείο», έγραφε ο Μασκ σ’ εκείνο το email.

«Αν δεν εμφανισθείτε, θα θεωρήσουμε ότι έχετε παραιτηθεί».

Την Πέμπτη 2/5, ο Μασκ καβγάδισε στο Twitter με τον Αυστραλό μεγιστάνα της τεχνολογίας και συνιδρυτή της Atlassian Plc Σκοτ Φάρκιουαρ, ο οποίος περιγέλασε την οδηγία του Μασκ με σειρά μηνυμάτων του στο Twitter, λέγοντας ότι είναι «κάτι βγαλμένο από τα χρόνια του 1950».

Ο Μασκ έγραψε στο Twitter: «οι υφέσεις έχουν μια ζωτικής σημασίας λειτουργία καθαρισμού», απαντώντας σε μήνυμα του Φάρκιουαρ, ο οποίος ενθάρρυνε τους εργαζομένους της Tesla να ψάξουν για θέσεις εργασίας εξ αποστάσεως στην εταιρεία του.

Στα τέλη Μαΐου, όταν ερωτήθηκε από ένα χρήστη του Twitter, αν η οικονομία πλησιάζει σε ύφεση, ο Μασκ είπε, «Ναι, αλλά αυτό είναι στην πραγματικότητα κάτι καλό. Έβρεχε χρήματα σε ανόητους για υπερβολικά πολύ καιρό. Πρέπει να υπάρξουν κάποιες χρεοκοπίες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος