ΗΠΑ: Ληγμένες βόμβες χρησιμοποιεί η Ρωσία λόγω αποθεμάτων εκτιμούν στρατιωτικοί αξιωματούχοι

Array

Η Ρωσία φαίνεται να αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει βόμβες που έχουν λήξει, καθώς τα αποθέματα της μειώνονται μετά από περισσότερους από εννέα μήνες πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε τη Δευτέρα 12/12, ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Τα σύγχρονα αποθέματα πυρομαχικών της Μόσχας «εξαντλούνται γρήγορα» και ενδέχεται να μην διαρκέσουν μέχρι τις αρχές του 2023, αν οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίσουν να βομβαρδίζουν την Ουκρανία με τον σημερινό τους ρυθμό, δήλωσε ο Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος στους δημοσιογράφους υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Είναι “πιθανώς αυτό να τους ωθήσει να χρησιμοποιήσουν βόμβες που θα θεωρούσαμε ληγμένες”, πρόσθεσε. «Με άλλα λόγια, φορτώνουμε τη βόμβα και προσευχόμαστε με την ελπίδα ότι θα εκτοξευθεί και θα εκραγεί κατά την προσγείωση στο στόχο».

Τον περασμένο μήνα, ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ανέφερε τα προβλήματα αποθέματος πυρομαχικών που αντιμετωπίζουν οι ρωσικές δυνάμεις, και τα απέδωσε σε  υλικοτεχνικά προβλήματα της Μόσχας και τα χτυπήματα των ουκρανικών δυνάμεων σε ρωσικές αποθήκες πυρομαχικών.

Πηγή: AFP

Μετάφραση : Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος