ΗΠΑ: Λειτούργησε καταφύγιο ζώων για κατοικίδια ατόμων σε αποτοξίνωση από ουσίες ή αλκοόλ

Βραχυχρόνια στέγαση σε κατοικίδια, οι ιδιοκτήτες των οποίων αντιμετωπίζουν προβλήματα με ουσίες ή αλκοόλ και έχουν μπει σε κέντρα απεξάρτησης, προσφέρει ένα νέο καταφύγιο στη Γιούτα των ΗΠΑ, ονόματι “Ruff Haven Crisis Center”.

Ο λόγος για ένα πρόγραμμα που υλοποιείται με τη συνεργασία του καταφυγίου Ruff Haven Crisis Center, μιας ΜΚΟ που φροντίζει ζώα, από κοινού με το Odyssey House, του μεγαλύτερου προγράμματος αποτοξίνωσης στην πολιτεία.

Σε πρώτη φάση φιλοξενήθηκαν 10-12 ζώα -ανά περίοδο- χωρίς κανένα κόστος.

Κατά βάση το καταφύγιο μπορούσε να τα κρατήσει μεταξύ 60 και 90 ημερών, γεγονός που καθιστούσε δύσκολη τη βοήθεια σε κατοικίδια ατόμων που χρειάζονται μία μακροπρόθεσμη νοσηλεία. Η συνεργασία με το Odyssey House ήρθε να λύσει αυτό το πρόβλημα.

Να σημειωθεί ότι το καταφύγιο λειτουργεί από το 2020 και παρότι δεν ήταν στα πλάνα να ανοίξει εν μέσω παγκόσμιας πανδημίας, φάνηκε πως ήταν απαραίτητο.

Ασχολείται κυρίως στην παροχή στέγης σε ζώα οι ιδιοκτήτες των οποίων νοσηλεύονται, είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας ή βιώνουν διάφορες άλλες κρίσεις.

Οι βασικοί «κάτοικοι» είναι σκυλιά και γάτες και πλην της φιλοξενίας στο κέντρο υπάρχει και η δυνατότητα της αναδοχής.

Όπως σημειώνεται πάντως, οι ιδιοκτήτες λαμβάνουν συχνή ενημέρωση για τα αγαπημένα τους τετράποδα, ενώ λαμβάνουν φωτογραφίες και βίντεο από το καταφύγιο για να διαβεβαιωθούν πως είναι καλά και χαρούμενα.

Προς ώρας έχουν φιλοξενηθεί περίπου 510 ζώα, μέσω του προγράμματος αντιμετώπισης κρίσεων, και περισσότερα από 1.500 μέσω άλλων προγραμμάτων.

Πηγή: CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος