ΗΠΑ: Κυρώσεις σε Λιβανέζους ιδιώτες και οντότητες που υποστηρίζουν τη Χεζμπολάχ

Array

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις σε εξέχοντα Λιβανέζο οικονομολόγο επειδή παρείχε υποστήριξη στη Χεζμπολάχ στις οικονομικές της δραστηριότητες.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων στον οικονομολόγο και ιδιοκτήτη του χρηματιστηρίου (CTX), Hassan Maklad, και τους δύο γιους του, Rayan Maklad και Rani Maklad, επειδή «διευκολύνουν τον Hassan Maklad και τις οικονομικές δραστηριότητες της εταιρείας του για την υποστήριξη της Χεζμπολάχ».

Το υπουργείο ανέφερε ότι ο Maklad ο οποίος εμφανίζεται συχνά ως οικονομικός αναλυτής στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, «συνεργάστηκε σε στενό συντονισμό με ανώτερους οικονομικούς αξιωματούχους της Χεζμπολάχ για να βοηθήσει το κόμμα να αποκτήσει παρουσία στο λιβανέζικο χρηματοπιστωτικό σύστημα».

Το αμερικανικό υπουργείο αναφέρει επίσης  ότι ο Maklad  εργάζεται ως οικονομικός σύμβουλος της ένοπλης ομάδας, σημειώνοντας ότι «εκτελεί επιχειρηματικές συμφωνίες για λογαριασμό της ομάδας σε όλη την περιοχή».

Προσθέτει επίσης ότι η Muqalled Exchange Corporation λειτουργεί ως «οικονομικό μέτωπο» για τη Χεζμπολάχ.

Οι κυρώσεις στόχευαν επίσης δύο άλλες εταιρείες που ανήκουν ή ελέγχονται από τη Makled, τη Λιβανέζικη Εταιρεία Πληροφοριών και Μελετών και τη Λιβανέζικη Εταιρεία Εκδόσεων, Μέσων Ενημέρωσης, Έρευνας και Μελετών.

Σε επαφή με το Reuters, ο Makled αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και είπε ότι η δουλειά του ήταν “100 τοις εκατό ειλικρινής και ξεκάθαρη”.

Η κίνηση έρχεται αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν τον Δεκέμβριο κυρώσεις που σχετίζονται με την τρομοκρατία εναντίον δύο λογιστών και δύο εταιρειών στο Λίβανο για παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στη Χεζμπολάχ.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος