ΗΠΑ-Κορονοϊός: Επιστροφή στην κανονικότητα, βλέπει ο Φάουτσι

“Οι Hνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στο δρόμο προς την κανονικότητα” είπε ο επικεφαλής επιδημιολόγος της χώρας Άντονι Φάουτσι, την ώρα που μια μια οι πολιτείες αποσύρουν την εντολή για χρήση μάσκας.

Ο αριθμός των κρουσμάτων πέφτει διαρκώς και είναι χαρακτηριστικό πως στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον και την γειτονική πολιτεία του Μέριλαντ καταγράφονται μόλις 30 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Οι νοσηλείες επίσης μειώνονται διαρκώς και βρίσκονται κάτω από τις 100.000 ενώ τα σελφ τεστ που δίνει δωρεάν η κυβέρνηση άρχισαν να φτάνουν στα αμερικανικά νοικοκυριά, για πρώτη φορά μέσα σε δύο χρόνια.

Τα περισσότερα σχολεία στην χώρα αρχίζουν και προσανατολίζονται στην μη υποχρεωτικότητα χρήσης μάσκας τις επόμενες εβδομάδες που βελτιώνονται και οι καιρικές συνθήκες, ενώ ολοένα και περισσότερο γίνεται λόγος για επιστροφή στην κανονικότητα η αλλιώς για μια νέα φάση της πανδημίας που σταδιακά οδηγεί στην έξοδο από την κρίση.

Ο Λευκός Οίκος και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξακολουθούν να είναι πιο επιφυλακτικοί και επιμένουν ότι η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη σε κλειστούς χώρους, υπενθυμίζοντας ότι η πανδημία έχει κοστίσει την ζωή σε 900.000 Αμερικανούς ενώ τα ημερήσια κρούσματα αν και μειωμένα φτάνουν κοντά στις 250.000 ημερησίως.

Ανταπόκριση – Ουάσινγκτον: Λένα Αργύρη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος