ΗΠΑ: Κλείνει η υπόθεση για το θάνατο του 12χρονου μαύρου που σκότωσαν αστυνομικοί στο Οχάιο

Κλείνει η υπόθεση για το θάνατο του  μαύρου 12χρονου Ταμίρ Ράις που σκοτώθηκε στην πολιτεία Οχάιο το 2014. Η αμερικανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε  ότι ολοκλήρωσε την έρευνα που διενεργούσε για τους αστυνομικούς που κατηγορούνταν για τον θάνατο του.Ο Ταμίρ Ράις σκοτώθηκε από έναν αστυνομικό στο Κλίβλαντ ενώ έπαιζε με πλαστικό πιστόλι Airsoft. Το επεισόδιο, το οποίο είχε καταγράψει κάμερα, προκάλεσε αγανάκτηση στις ΗΠΑ, όμως οι εισαγγελείς που είχαν αναλάβει να διενεργήσουν την έρευνα «δεν βρήκαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να ταχθούν υπέρ της άσκησης ποινικών διώξεων σε βάρος των αστυνομικών του Κλίβλαντ Τίμοθι Λόμαν και Φρανκ Γκάρμπακ», που κατηγορούνταν για τον θάνατο του αγοριού, ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του παιδιού δήλωσε ότι η μητέρα του Ταμίρ είναι ανάστατη μετά τη χθεσινή απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης και ότι περίμενε οι αστυνομικοί να διωχθούν ποινικά.

«Η απόφαση να κλείσει αυτή η έρευνα δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να ενισχύει την αδιαφορία του δικαστικού συστήματος μας απέναντι στη ζωή των Αφροαμερικανών», κατήγγειλε μέσω Twitter η ACLU, οργάνωση που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα στις ΗΠΑ.

Όπως αυτά του Τζορτζ Φλόιντ ή της Μπριόνα Τέιλορ, το όνομα του Ταμίρ Ράις είναι ανάμεσα σε αυτά που καταγγέλουν οι διαδηλωτές εδώ και μήνες στις ΗΠΑ, αφού θεωρούνται εμβληματικά θύματα του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας στη χώρα.

Εντωμεταξύ αστυνομικοί που ενέχονται στον θάνατο της Μπριόνα Τέιλορ, τον Μάρτιο, ενημερώθηκαν ότι θα αποταχθούν προσεχώς από τις τάξεις της αστυνομίας του Λούιβιλ, σύμφωνα με επιστολή που δημοσιοποίησε ο συνήγορος της οικογένειας της νεαρής αφροαμερικανίδας νοσηλεύτριας.

Οι θάνατοι αυτοί οδήγησαν σε σκεπτικισμό την αμερικανική κοινωνία για το ζήτημα των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού και προκάλεσαν πολλές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος