ΗΠΑ-Κίνα: Η κυβέρνηση Μπάιντεν προγραμματίζει νέους περιορισμούς στις εξαγωγές μικροτσίπ προς κινεζικές εταιρίες

Η κυβέρνηση Μπάιντεν προγραμματίζει τον επόμενο μήνα να διευρύνει τους περιορισμούς στις αμερικανικές εξαγωγές μικροκυκλωμάτων (τσιπ) προς την Κίνα. Οι ημιαγωγοί αυτοί, χρησιμοποιούνται στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και σε εργαλεία παραγωγής μικροκυκλωμάτων, όπως δήλωσαν αρκετές πηγές που έχουν λάβει γνώση για το ζήτημα αυτό.

Το υπουργείο Εμπορίου έχει την πρόθεση έκδοσης νέων κανονισμών επί τη βάσει περιορισμών που γνωστοποιήθηκαν μέσω επιστολών προηγούμενα μέσα στο 2022, σε τρεις αμερικανικές εταιρίες (KLA Corp, Lam Research Corp και Applied Materials Inc) σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που μίλησαν ανώνυμα.

Το σχέδιο για τους νέους κανονισμούς δεν έχει προηγούμενα δημοσιοποιηθεί από τα ΜΜΕ.

Οι εταιρίες έχουν δημόσια παραδεχτεί ότι έλαβαν τις επιστολές, ενώ σύμφωνα με το περιεχόμενό τους, απαγορεύεται στις αναφερόμενες αμερικανικές εταιρίες η εξαγωγή εξοπλισμού παραγωγής μικροκυκλωμάτων σε κινεζικές βιομηχανίες που παράγουν εξελιγμένους ημιαγωγούς με διαδικασίες (sub-14 nanometer processes) εκτός και αν οι πωλητές έχουν ειδικές άδειες από το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Οι κανονισμοί θα κωδικοποιήσουν επίσης, περιορισμούς σε επιστολές του υπουργείου Εμπορίου που απεστάλησαν στις εταιρίες Nvidia Corp και Advanced Micro Devices τον προηγούμενο μήνα, δίνοντας τους οδηγίες για τον τερματισμό προς την Κίνα, των εξαγωγών αρκετών μικροκυκλωμάτων τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούνται σε υπολογιστές, εκτός και αν λάβουν ειδικές άδειες.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος