ΗΠΑ: Καταδίκη Τραμπ σε πρόστιμο 1 εκατ. δολαρίων σε δίκη εναντίον της Χίλαρι Κλίντον

Array

Σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια θα καταβάλουν ως πρόστιμο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ , Ντόναλντ Τραμπ και η δικηγόρος του,  γιατί επιχείρησαν την παραπομπή της Χίλαρι Κλίντον σε μια «μάταιη» δίκη κατηγορώντας την για απόπειρα εξαπάτησης στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο δικαστής Τζον Μίντλμπρουκς αποφάνθηκε πως ο ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος, ο οποίος ελπίζει να επιστρέψει στο Λευκό Οίκο το 2024, «καταχράσθηκε τα δικαστήρια» επιχειρώντας να προσφύγει στη δικαιοσύνη «για να προωθήσει με ανέντιμο τρόπο ένα πολιτικό αφήγημα».

Στην προσφυγή, την οποία ο ίδιος δικαστής είχε απορρίψει πέρυσι, υποστηριζόταν ότι η Κλίντον και άλλα πρόσωπα είχαν επιχειρήσει να πείσουν το κοινό ότι ο Τραμπ πραγματοποίησε την προεκλογική εκστρατεία του σε συνέργεια με τη Ρωσία.

Ο πρώην πρόεδρος ζητούσε 70 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση από την πρώην αντίπαλό του, την οποία είχε τελικά νικήσει στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2016.

Η προσφυγή αυτή «δεν έπρεπε να είχε γίνει ποτέ», υπογράμμισε ο δικαστής στην 45σέλιδη απόφασή του.

Στην ετυμηγορία ο Τραμπ καταδικάζεται από κοινού με τη δικηγόρο του, την Αλίνα Χάμπα, να καταβάλουν 937.989,39 δολάρια για να καλύψουν τα δικαστικά έξοδα της αντίπαλης πλευράς.

Ο κόλαφος του Τραμπ στο κείμενο της δικαστικής απόφασης ολοκληρώνεται με τις κάτωθι παραγράφους:

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας «παραγωγικός και εξεζητημένος διάδικος, ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένα τα δικαστήρια για να εκδικηθεί τους πολιτικούς αντιπάλους του», έγραψε ακόμη στην απόφασή του ο δικαστής Μίντλμπρουκς.

«Είναι ο εργοδηγός ενός στρατηγικού εκτροχιασμού της δικαστικής διαδικασίας και δεν μπορεί να θεωρηθεί πως είναι ένας ενάγων ο οποίος ακολουθεί τυφλά τις συμβουλές ενός δικηγόρου. Γνώριζε θαυμάσια τον αντίκτυπο αυτών των ενεργειών», πρόσθεσε ο δικαστής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος