ΗΠΑ: Κανείς δεν θα λογοδοτήσει για το λάθος πλήγμα που κόστισε τη ζωή 10 αμάχων Αφγανών τον Αύγουστο

Το αμερικανικό Πεντάγωνο αποφάσισε ότι κανείς από τους στρατιωτικούς που εμπλέκονται στο πλήγμα  με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, τον περασμένο Αύγουστο, δεν θα λογοδοτήσει αν και στοίχισε τη ζωή σε 10 Αφγανούς αμάχους ανάμεσα τους και επτά παιδιά.

Μια πρώτη έρευνα από τον γενικό επιθεωρητή της Πολεμικής Αεροπορίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η επίθεση της 29ης Αυγούστου, ώρες προτού να αποχωρήσουν οι αμερικανικές δυνάμεις από το Αφγανιστάν, ήταν αποτέλεσμα λαθών στην ερμηνεία πληροφοριών και διακοπής της επικοινωνίας. Ο στρατός είχε χαρακτηρίσει το πλήγμα «τραγικό λάθος».

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι είπε σε δημοσιογράφους ότι υψηλόβαθμοι διοικητές έκαναν σειρά προτάσεων στον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν για το συμβάν αυτό. Κανείς όμως δεν πρότεινε να λογοδοτήσει για τις πράξεις του κάποιος στρατιωτικός. Ο Όστιν αποδέχτηκε τις συστάσεις τους, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Το Πεντάγωνο έχει ανακοινώσει ότι προτίθεται να καταβάλει αποζημιώσεις και να μετεγκαταστήσει την οικογένεια των Αφγανών που σκοτώθηκαν στο πλήγμα, όμως είναι ακόμη σε συνομιλίες με την ανθρωπιστική οργάνωση για την οποία εργαζόταν ένα από τα θύματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος