ΗΠΑ- Καναδάς: Τεράστιες ζημιές από το πέρασμα της «Φιόνα» στον Καναδά – Φλόριντα και Κούβα προετοιμάζονται για τον κυκλώνα « Ίαν»

Array

Τεράστιες χαρακτηρίζουν οι αρχές του Καναδά τις ζημιές στο ανατολικό τμήμα της χώρας μετά το πέρασμα του κυκλώνα “Φιόνα”, ενώ στις ΗΠΑ η πολιτεία της Φλόριντα αλλά και η γειτονική Κούβα προετοιμάζονται για την τροπική καταιγίδα “‘Ιαν”.

Από τη Φιόνα, που προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και διακοπές στην ηλεκτροδότηση, έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι στον Καναδά, όπου χθες Κυριακή το απόγευμα ήρθη η προειδοποίηση για κυκλώνα. Περίπου 320.000 άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα σε πέντε επαρχίες.

Ο πρωθυπουργός της Νέας Σκωτίας, Τιμ Χιούστον σχολίασε ότι η καταιγίδα έχει προκαλέσει τις περισσότερες ζημιές που έχει δει ποτέ  η επαρχία του Καναδά που επλήγη και περισσότερο.

Έρχεται ο “Ιαν” προετοιμασίες σε Κούβα και Φλόριντα.

Ισχυρές συστάσεις για τη λήψη μέτρων έχει κάνει το το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (NHC) για την τροπική καταιγίδα Ίαν που σήμερα το βράδυ ή αύριο Τρίτη το πρωί, πριν φτάσει στο δυτικό τμήμα της Κούβας, αναμένεται να ενισχυθεί σε ισχυρό κυκλώνα.  Η προειδοποίηση αφορά πολλές περιοχές της Κούβας.

Προειδοποίηση για κυκλώνα εξέδωσαν και οι αρχές του μεγαλύτερου νησιού των Νησιών Κέιμαν.

Ο Ίαν θα φτάσει μέσω του Κόλπου του Μεξικού στη Φλόριντα των ΗΠΑ, όπου οι αρχές έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την έθεσε «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», γεγονός που επιτρέπει την αποδέσμευση ομοσπονδιακής βοήθειας, ενώ ανέβαλε επίσκεψή του στην πολιτεία. Από την πλευρά του κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις ζήτησε μέσω του Twitter από τους κατοίκους «να λάβουν μέτρα».

Σε πολλές περιοχές της Φλόριντα οι αρχές έχουν αρχίσει να μοιράζουν σακιά με άμμο προκειμένου να προστατευθούν τα σπίτια από τις πλημμύρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος