ΗΠΑ – Ισραήλ: Τηλεφωνική επικοινωνία Μπλίνκεν με Μαχμούντ Αμπάς – Αμερικανική υποστήριξη στη λύση των δύο κρατών

Array

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν επανέλαβε την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, την υποστήριξη των ΗΠΑ στη λύση των δύο κρατών, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (5/11) το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η συνομιλία μεταξύ των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε την ώρα που το Ισραήλ ετοιμάζεται να σχηματίσει την πιο δεξιά κυβέρνηση στην ιστορία του υπό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά τις εκλογές της Τρίτης.

Ο τέως πρωθυπουργός Νετανιάχου έχει σταματήσει εδώ και καιρό να δηλώνει την υποστήριξή του στη λύση των «δύο κρατών», που προβλέπει την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους.

Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματός του στον Μαχμούντ Αμπάς, ο Άντονι Μπλίνκεν «επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τη δέσμευση (των Ηνωμένων Πολιτειών) σε μια λύση δύο κρατών», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι δύο άνδρες μίλησαν επίσης για «τις κοινές προσπάθειες που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του παλαιστινιακού λαού, της ασφάλειας και της ελευθερίας του».

Η κατεχόμενη Δυτική Όχθη γνωρίζει την πιο αιματηρή της περίοδο εδώ και χρόνια: το παλαιστινιακό έδαφος αποτελεί το πεδίο σχεδόν καθημερινών επιδρομών του ισραηλινού στρατού, καθώς και των αυξανόμενων συγκρούσεων και επιθέσεων κατά των ισραηλινών δυνάμεων.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Μπλίνκεν υπογράμμισε κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος «τη βαθιά του ανησυχία για την κατάσταση στη Δυτική Όχθη, κυρίως για την επιδείνωση της έντασης, της βίας και της απώλειας ζωών Παλαιστινίων και Ισραηλινών, και επέμεινε στην ανάγκη να εργαστούν όλες οι πλευρές επειγόντως για να αποκλιμάκωση».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος