ΗΠΑ – Ιράκ: Σε «εθνικό διάλογο» καλεί ο Μπάιντεν Ιρακινούς ηγέτες για την επίλυση της κρίσης

Array

Toυς Ιρακινούς πολιτικούς ηγέτες να ξεκινήσουν «εθνικό διάλογο» για την επίλυση της τρέχουσας πολιτικής κρίσης, κάλεσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Η έκκληση αυτή έγινε με την ευκαιρία της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Μουστάφα αλ Καζίμι, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σημειώνεται ότι οι δύο ηγέτες «χαιρέτισαν την επιστροφή της ασφάλειας στους δρόμους» και ζήτησαν από κοινού να δεσμευτούν οι Ιρακινοί ηγέτες ότι θα συμμετάσχουν σε εθνικό διάλογο ώστε να βρεθεί μια λύση «στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων» του Ιράκ.

Όπως αναφέρει σχετικά ο Λευκός Οίκος, ο Μπάιντεν «εγκωμίασε την ηγεσία που επέδειξε ο πρωθυπουργός Καντίμι» κατά τη διάρκεια της κλιμακούμενης έντασης και της βίας στις αρχές της εβδομάδας.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή τις επόμενες εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα στη Βαγδάτη σημειώθηκαν οι χειρότερες ταραχές που έχει ζήσει εδώ και χρόνια η ιρακινή πρωτεύουσας, όταν αντίπαλες σιιτικές οργανώσεις συγκρούστηκαν μετά την ανακοίνωση του ισχυρού σιίτη ιερωμένου Μοκτάντα αλ Σαντρ ότι αποσύρεται από την πολιτική.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος