ΗΠΑ: Η τραγωδία στο Ουινσκόσιν έφερε αυξημένα μέτρα ασφάλειας στην επικράτεια για τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων

Σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, μετά την τραγωδία στο Ουισκόνσιν το Σαββατοκύριακο, οι αρχές  αυξάνουν τα προληπτικά μέτρα ασφάλειας.

Μεγάλα πλήθη ανθρώπων συγκεντρώνονται για εορταστικές εκδηλώσεις, και  γίνονται συνεχείς προειδοποιήσεις  ότι το κοινό θα πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση και να αναφέρει οτιδήποτε ύποπτο αντιληφθεί.

Το μακελειό στην Γουόκεσα, που προκλήθηκε όταν ένας οδηγός έπεσε πάνω σε μία εορταστική παρέλαση με αποτέλεσμα το θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, έχει  οδηγήσει σε αύξηση των μέτρων ασφαλείας σχετικά με τη διοργάνωση άλλων εορταστικών εκδηλώσεων κατά τις επόμενες εβδομάδες.

Οι αμερικανικές αρχές εκτιμούν ότι οι άνθρωποι θα ξεχυθούν στους δρόμους, αφού παρέμειναν στα σπίτια τους για μεγάλο χρονικό διάστημα την προηγούμενη χρονιά.

Η αστυνομία ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι το φονικό στην Γουόκεσα  δεν σχετίζονταν με την τρομοκρατία.  Ο 39χρονος ύποπτος Ντάρελ Μπρουκς κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της βίας.

«Ο καθένας σε όλη την Αμερική κατά την περίοδο που διανύουμε, θα πρέπει να επανεξετάσει τα σχέδια έκτακτης ανάγκης στις παρελάσεις που έχουν προγραμματιστεί», δήλωσε ο Φρεντ Μπάρτον διευθυντής του κέντρου διαχείρισης πληροφοριών για απειλές δημόσιας ασφάλειας Ontic Center for Protective Intelligence. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι διοργανωτές επιθυμούν «να διασφαλίσουν ότι έχουν καταρτίσει τα απαραίτητα σχέδια ασφάλειας».

Η αστυνομία σε αρκετές μεγάλες πόλεις σε απόσταση 32 χιλιομέτρων από την πόλη Γουόκεσα έχει συνεργαστεί με τους διοργανωτές των εορταστικών εκδηλώσεων για να διασφαλίσει ότι έχει καταρτιστεί το πιο κατάλληλο -κατά περίπτωση- σχέδιο των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος