ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον περιορίζει τις μετακινήσεις των διπλωματών της στο Ισραήλ για λόγους ασφαλείας

Περιορισμούς στις μετακινήσεις των διπλωματών τους στο Ισραήλ για λόγους ασφαλείας, επέβαλαν, χτες Πέμπτη, οι Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η πρεσβεία τους.

Στην ανακοίνωση εφιστάται μεγάλη προσοχή των κυβερνητικών υπαλλήλων  και των μελών των οικογενειών τους και απαγορεύεται  να ταξιδεύουν εκτός των περιοχών του Τελ Αβίβ, της Ιερουσαλήμ και της Beersheba «μέχρι νεωτέρας». Επίσης τονίζεται ότι «το περιβάλλον ασφαλείας είναι ακόμα πολύπλοκο και μπορεί να αλλάξει γρήγορα, ανάλογα με την πολιτική κατάσταση και τα πρόσφατα γεγονότα», όπως αναφέρει και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την προειδοποίηση ασφαλείας, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μίλερ ανέφερε ότι το Ιράν είχε διατυπώσει δημόσιες απειλές προς το Ισραήλ.

Εξήγησε επίσης σε συνέντευξη Τύπου ότι,  «διεξάγουμε συνεχείς αξιολογήσεις για την κατάσταση στο έδαφος. Δεν θα μιλήσω για τις συγκεκριμένες εκτιμήσεις που οδήγησαν στον περιορισμό των ταξιδιών για προσωπικούς σκοπούς για τους υπαλλήλους μας και τα μέλη των οικογενειών τους, αλλά είναι σαφές ότι παρακολουθούμε το περιβάλλον απειλής στη Μέση Ανατολή, συγκεκριμένα στο Ισραήλ», σύμφωνα με το Reuters.

Αυτές οι δηλώσεις έγιναν καθώς ο Λευκός Οίκος νωρίτερα την Πέμπτη είχε «προειδοποιήσει» την Τεχεράνη στο πλαίσιο των απειλών της προς το Τελ Αβίβ. Όπως επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ διεμήνυσαν στο Ιράν δεν είχαν κανένα ρόλο στην επίθεση που έλαβε χώρα στη Δαμασκό.

Η Εκπρόσωπος αναφέρθηκε επίσης και στην προειδοποίηση προς το Ιράν να μην χρησιμοποιήσει αυτή την επίθεση ως πρόσχημα για περαιτέρω κλιμάκωση στην περιοχή ή για επίθεση σε αμερικανικές εγκαταστάσεις ή προσωπικό, ώστε να αποφευχθεί η επέκταση αυτής της σύγκρουσης.

Να σημειωθεί ότι μετά από ισραηλινή επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, την 1η Απριλίου η Ιρανική Επαναστατική Φρουρά ανακοίνωσε τη δολοφονία του  Mohammad Reza Zahedi, διοικητή της δύναμης Quds των Φρουρών της Επανάστασης στη Συρία και τον Λίβανο, και  του αναπληρωτή του, Mohammad Hadi Rahimi, καθώς και 5  αξιωματικών που τους συνόδευαν.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος