ΗΠΑ: Η κυβερνοεπίθεση προκαλεί ελλείψεις καυσίμων – Ανέλαβε την ευθύνη η Darkside

Το FBI επιβεβαίωσε ότι οι υποψίες για την κυβερνοεπίθεση που πάγωσε τον ανεφοδιασμό καυσίμων από τον μεγαλύτερο αγωγό βενζίνης των Ηνωμένων Πολιτειών, στρέφονται στην “ρωσόφωνη” εγκληματική συμμορία  DarkSide, η οποία με τη σειρά της φέρεται να αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης “με κίνητρο τα χρήματα”. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αποδείξεις για εμπλοκή της ρωσικής κυβέρνησης.

“Είμαστε απολιτικοί, δεν συμμετέχουμε στη γεωπολιτική, δεν χρειάζεται να μας συνδέσουμε με μια καθορισμένη κυβέρνηση καθώς στόχος μας είναι να κερδίσουμε χρήματα από λύτρα“, δημοσίευσε η συμμορία, Darkside στον ιστότοπό της.

Η επίθεση στον αγωγό της Colonial Pipeline, που μεταφέρει περίπου ποσοστό 50% των καυσίμων που καταναλώνονται κατά μήκος της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ, είναι πρωτοφανής σύμφωνα με ειδικούς, οι οποίοι εικάζουν ότι η DarkSide,  έχει τη βάση της στη Ρωσία ή στην Ανατολική Ευρώπη. Ηλεκτρονικοί υπολογιστές που δε χρησιμοποιούν πληκτρολόγια στις γλώσσες των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών, βρίσκονται στο στόχαστρο.

Λ. Οίκος: Μέτρα έκτακτης ανάγκης

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε μια σπάνια ανακοίνωση έκτακτης ανάγκης την Κυριακή, γνωστοποιεί ότι ως τις 8 Ιουνίου καταργούνται κανονισμοί για τους οδηγούς βυτιοφόρων με στόχο την ενίσχυση εναλλακτικών οδών μεταφοράς προς τις ανατολικές ακτές όπου ήδη άρχισαν να ακυρωνονται πτήσεις.

H Βόρεια Καρολίνα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Ατλάντα προειδοποιεί ότι κλείνουν λόγω των ελλείψεων πρατήρια βενζίνης.

Ο αγωγός των 5.500 μιλίων, που εκτείνεται από το Τέξας μέχρι το Νιου Τζέρσεϊ παραμένει εκτός λειτουργίας από την περασμένη Παρασκευή.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αξιολογεί συνεχώς τις επιπτώσεις από τη διακοπή λειτουργίας του δικτύου αγωγών καυσίμου της Colonial Pipeline,  ανέφερε χθες σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

«Παρακολουθούμε τις ελλείψεις στον εφοδιασμό σε τμήματα των νοτιοανατολικών ΗΠΑ και αξιολογούμε κάθε ενέργεια που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση για τον περιορισμό των συνεπειών όπου είναι πιθανό», σύμφωνα με την ίδια.

Κυβερνοεπίθεση δέχτηκε πρόσφατα η μητροπολιτική αστυνομία της Ουάσιγκτον, DC, ενώ στο στόχαστρο βρέθηκε και σημαντικός προμηθευτής της Apple που εδρεύει στην Ταϊβάν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος