ΗΠΑ: Η Hyundai Motor ερευνά εργασία ανηλίκων σε εφοδιαστική αλυσίδα της στην Αλαμπάμα

Array

Πρόθεση της  μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Νότιας Κορέας είναι να διακόψει τις σχέσεις της με προμηθευτές της στην Αλαμπάμα που εντοπίστηκαν να στηρίζουν την παραγωγή τους σε ανήλικους δήλωσε ο Χοσέ Μουνόθ αρμόδιος για τη λειτουργία των εργοστασιακών μονάδων της αυτοκινητοβιομηχανίας, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η δήλωση αυτή έρχεται μετά από έρευνα του Reuters τον Ιούλιο, οπότε εντοπίστηκαν παιδιά, μεταξύ αυτών και ένα 12 ετών, να εργάζονται σε μία μονάδα παραγωγής μεταλλικών εξαρτημάτων υπό τον έλεγχο της Hyundai στην αγροτική περιοχή Λουβέρν στην Αλαμπάμα.

Μετά το δημοσίευμα του Reuters, το πολιτειακό υπουργείο Εργασίας στην Αλαμπάμα σε συνεργασία με ομοσπονδιακές υπηρεσίες ξεκίνησε έρευνα σε αυτή τη μονάδα αλλά και σε μία ακόμη, όπου εντόπισε να εργάζονται παιδιά ηλικίας 13 ετών.

Ο Μουνόθ δήλωσε ότι η Hyundai σκοπεύει να “διακόψει τις σχέσεις της” με τις δύο εργοστασιακές μονάδες που τελούν υπό έρευνα, με τα μέτρα να λαμβάνονται “το συντομότερο δυνατό”.

Επιπρόσθετα, επεσήμανε ότι έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή μιας ευρείας έρευνας σε ολόκληρο το δίκτυο προμηθευτών της Hyundai στις ΗΠΑ, για το ενδεχόμενο να έχουν παραβιάσει την εργασιακή νομοθεσία, αλλά “και να διασφαλιστεί η εφαρμογή της”.

Πρόκειται για ένα δίκτυο με δεκάδες εταιρίες κυρίως κορεατικής ιδιοκτησίας, οι οποίες εφοδιάζουν τη μεγάλη εργοστασιακή μονάδα της Hyundai στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα.

Όπως ανέφερε το Reuters παιδιά μεταναστών από τη Γουατεμάλα εντοπίστηκαν να εργάζονται στην SMART Alabama, LLC και την SL Alabama, ενώ η επιλογή και η πρόσληψή τους έγινε από εταιρίες εξεύρεσης εργατικού δυναμικού που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Σε μία ανακοίνωση προς το Reuters την προηγούμενη εβδομάδα, η Hyundai ανακοίνωσε ότι έχει ήδη τερματίσει τη συνεργασία της με τουλάχιστον μία εταιρία εργατικού δυναμικού, η οποία πραγματοποιούσε προσλήψεις για λογαριασμό της SMART.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος