ΗΠΑ: Η αστυνομία συνέλαβε τον Βραζιλιάνο δραπέτη φυλακών, έπειτα από 14 ημέρες ανθρωποκυνηγητού

Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν τελικά χθες Τετάρτη έναν «επικίνδυνο και οπλισμένο» Βραζιλιάνο ο οποίος είχε αποδράσει από φυλακή της Πενσιλβάνια στις 31 Αυγούστου, έπειτα από τεράστιο ανθρωποκυνηγητό.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην κομητεία Τσέστερ, δυτικά της Φιλαδέλφειας, ο κυβερνήτης της Πενσιλβάνια Τζος Σαπίρο επιβεβαίωσε τη σύλληψη λίγο μετά τις 08:00 (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας) σε δασική περιοχή αυτής της κομητείας του 34χρονου Ντανέλο Καβαλκάντε.

Ο Σαπίρο επεσήμανε ότι κανένας δεν τραυματίστηκε στη διάρκεια της επιχείρησης σύλληψης, ενώ δεν έπεσε κανένας πυροβολισμός. Ωστόσο ο καταζητούμενος υπέστη «ελαφρύ δάγκωμα» από αστυνομικό σκύλο, ενώ εικόνες του CNN έδειξαν τον Καβαλκάντε να αιμορραγεί από το μέτωπο.

Μισή ώρα μετά τη σύλληψή του η πολιτειακή αστυνομία της Πενσιλβάνια έγραψε στην πλατφόρμα X «Η ΣΥΛΛΗΨΗ του Ντανέλο Καβαλκάντε».

Εικόνες που τραβήχτηκαν από ελικόπτερο και drones έδειξαν τον Καβαλκάντε με χειροπέδες να μπαίνει σε ένα μαύρο τεθωρακισμένο φορτηγάκι της αστυνομίας, αφού πρώτα οι αστυνομικοί του έσκισαν και του αφαίρεσαν το μπλουζάκι που φορούσε.

Προηγουμένως τα μέλη των δυνάμεων επιβολής της τάξης, φορώντας στολές παραλλαγής και οπλισμένα σαν στρατιωτικοί, τράβηξαν φωτογραφίες και βίντεο με τον δραπέτη, περιφέροντάς τον σαν τρόπαιο.

Συνελήφθη εξαπίνης

Όπως ανέφεραν οι αρχές, ο 34χρονος δραπέτης συνελήφθη σε δάσος της κομητείας, αφού ομάδες στο έδαφος, σκύλοι και ομάδα εναέριων ερευνών εντόπισαν ίχνη του.

Οι αστυνομικοί θέλησαν να πιάσουν τον Καβαλκάντε «εξαπίνης», εξήγησε ο Τζορτζ Μπίβενς της αστυνομίας της Πενσιλβάνια, αλλά «αυτό δεν τον εμπόδισε να προσπαθήσει να δραπετεύσει», προτού συνειδητοποιήσει ότι είναι «περικυκλωμένος».

Ο αστυνομικός διευκρίνισε ότι «τον έθεσαν υπό έλεγχο οι σκύλοι» και πρόσθεσε ότι ο δραπέτης «προέβαλε αντίσταση μέχρι τη σύλληψή του».

Ο Καβαλκάντε είχε δραπετεύσει 14 ημέρες νωρίτερα προκαλώντας πανικό στους κατοίκους της περιοχής.

Την Τρίτη οι αρχές είχαν ζητήσει εκ νέου από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ σχολεία είχαν κλείσει.

Ο Καβαλκάντε εισέβαλε τη Δευτέρα το βράδυ σε σπίτι στο Σάουθ Κόβεντρι, περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Φιλαδέλφειας, από όπου άρπαξε «τουφέκι το οποίο βρισκόταν σε γκαράζ», εξήγησε ο Μπίβενς.

Είχε καταδικαστεί τον Αύγουστο σε ισόβια κάθειρξη επειδή το 2021 μαχαίρωσε μέχρι θανάτου πρώην φίλη του μπροστά στα μάτια των παιδιών της. Θεωρούνταν από τις αρχές εξαιρετικά «επικίνδυνος» και οπλισμένος.

Κάμερες κλειστών συστημάτων παρακολούθησης έχουν συλλάβει επανειλημμένα τον Καβαλκάντε, αλλά αυτός κάθε φορά κατάφερνε να διαφύγει από την αστυνομία.

Την Κυριακή δόθηκαν στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του Καβαλκάντε από το προηγούμενο βράδυ, στις οποίες εμφανίζεται καλοξυρισμένος, προφανώς σε μια προσπάθεια να αλλάξει την εμφάνισή του καθώς στις πρώτες φωτογραφίες εμφανιζόταν με μαύρη γενειάδα.

Ο Καβαλκάντε είχε επίσης καταφέρει να κλέψει ένα λευκό φορτηγάκι, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο την Κυριακή, πιθανόν επειδή τελείωσε η βενζίνη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αναζήτησε βοήθεια από δύο γνωστούς του, οι οποίοι ενημέρωσαν τις αρχές. Η αδελφή του, που διέμενε παράτυπα στις ΗΠΑ, έχει συλληφθεί.

Η μητέρα του, που ζει σε επαρχιακή περιοχή της Βραζιλίας, δήλωσε στους New York Times ότι δεν την εκπλήσσει η ικανότητα του γιου της να διαφεύγει από τις αρχές των ΗΠΑ, διότι είχε ήδη καταφέρει να πράξει το ίδιο στη χώρα του, όπου κατηγορείται ότι δολοφόνησε έναν άνδρα.

Μεταξύ των πρώτων ανθρώπων που ενημερώθηκαν για τη σύλληψή του ήταν η οικογένεια της Ντέμπορα Μπραντάο, της πρώην φίλης του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος