ΗΠΑ: Η αντιπρόεδρος Κ. Χάρις στην κηδεία του δολοφονημένου Σίνζο Άμπε

Array

Στην κηδεία του δολοφονημένου πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας,  Σίνζο Άμπε, θα παραβρεθεί στο Τόκυο η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις.

‘Όπως ανακοινώθηκε από την εκπρόσωπο της θα προηγηθεί μέσα στον μήνα επίσκεψη της αντιπροέδρου και στη Ν.Κορέα.

“Η επίσκεψή της θα τιμήσει την πολιτική κληρονομιά του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε υπογραμμίζοντας τη σημασία της ηγεσίας του στην προάσπιση της συμμαχίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας για την προώθηση μιας ελεύθερης και ανοιχτής περιοχής της Ινδίας και του Ειρηνικού”, δήλωσε η Κίρστεν Άλεν υπεύθυνη Τύπου.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 25-29 Σεπτεμβρίου και σηματοδοτεί τη δεύτερη επίσκεψη της Χάρις στην περιοχή της Ασίας.

Τον Αύγουστο του 2021, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επισκέφτηκε τη Σιγκαπούρη και το Βιετνάμ για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων και των σχέσεων ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών.

Οι συναντήσεις που θα έχει με υψηλόβαθμους αξιωματούχους στο Τόκιο και τη Νότια Κορέα αυτό το μήνα θα επικεντρωθούν στα κοινά οικονομικά και αμυντικά συμφέροντα των ΗΠΑ με τις χώρες της περιοχής, επιδεικνύοντας τη δέσμευση της Ουάσινγκτον για μία ελεύθερη και ανοιχτή περιοχή της Ινδίας και του Ειρηνικού, όπως δήλωσε η Άλεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος