ΗΠΑ: Έρευνα της επιτροπής κεφαλαιαγοράς για καθυστερημένη ανακοίνωση εξαγοράς σημαντικού ποσοστού της Twitter

Έρευνα διενεργεί η επιτροπή κεφαλαιαγοράς στις ΗΠΑ σχετικά με την εξαγορά ενός σημαντικού ποσοστού μετοχών της Twitter Inc τον προηγούμενο μήνα απο τον Ίλον Μασκ και συγκεκριμένα την καθυστέρηση της ανακοίνωσης απο τον ίδιο όπως ορίζεται.

Ένας επενδυτής που έχει στην κατοχή του ποσοστό μεγαλύτερο του 5% των μετοχών μιας εταιρίας, πρέπει να συμπληρώσει ένα έντυπο και να το καταθέσει στη SEC εντός δέκα ημερών. Η κίνηση αυτή έχει τον χαρακτήρα έγκαιρης προειδοποίησης των υπόλοιπων μετόχων ότι ένας μεγάλος επενδυτής μπορεί να επιδιώξει να πάρει τον έλεγχο της εταιρίας.

Ο Μασκ αποκάλυψε την αγορά μετοχικού πακέτου 9,2% του Twitter στην αρμόδια Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) στις 4 Απριλίου, με καθυστέρηση τουλάχιστον δέκα ημερών, ενώ είχε ξεπεραστεί το ποσοστό εξαγοράς μετοχικού πακέτου 5%, που είναι το όριο για την υποχρεωτική δημοσιοποίηση της αγοράς μετοχών, σύμφωνα με  δημοσίευμα,της εφημερίδας “The Wall Street Journal”, η οποία επικαλείται πηγές, που έχουν λάβει σχετική ενημέρωση.

Το δημοσίευμα μέχρι τώρα έχει μείνει ασχολίαστο απο τη SECαλλά και απο την πλευρά του  εκτελεστικού διευθυντή της Tesla, παρά τα αιτήματα του πρακτορείου Reuters.

Με την κατάθεση που έκανε ο Μασκ χαρακτήριζε το μετοχικό του μερίδιο παθητικό υποδηλώνοντας έτσι ότι δεν σχεδίαζε να εξαγοράσει το Twitter ούτε να επηρεάσει τη διοίκηση ή τη λειτουργία του ως επιχείρηση.

Ωστόσο την επόμενη ημέρα του προσφέρθηκε μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Twitter Inc, ενώ περίπου δύο εβδομάδες αργότερα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έκλεισε μία συμφωνία 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων (41,84 δισεκατομμυρίων ευρώ) για την εξαγορά της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Το παρελθόν του Μασκ με την επιτροπή κεφαλαιαγοράς διανθίζεται απο αρκετές αψιμαχίες . Πριν απο λίγο καιρό Αμερικανός δικαστής τον επέπληξε επειδή προσπάθησε να υπεκφύγει από έναν διακανονισμό με την ίδια επιτροπή, με την SEC να απαιτεί την εποπτεία από την ίδια των αναρτήσεων του Μασκ σχετικά με την Tesla στο Twitter.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος