ΗΠΑ: Ερχεται η σειρά του ΙSIS μετά την Αλ Κάιντα- Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις νέες απειλές των τζιχαντιστών (vid)

Το νομοσχέδιο της αναστολής υποδοχής προσφύγων επί αμερικανικού εδάφους πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, την ώρα που και στις ΗΠΑ κυριαρχεί στην επικαιρότητα η απειλή του Ισλαμικού Κράτους. Θα το εξουδετερώσουμε πιο γρήγορα από την Αλ Κάιντα , υποσχέθηκε ο  Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, την ώρα που το τρίτο, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, «απειλητικό» βίντεο κατά των ΗΠΑ, δόθηκε στη δημοσιότητα από τον μηχανισμό προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους. 

Το βίντεο ξεκινά με πλάνα από τις επιθέσεις στο Παρίσι και μετά δείχνει δύο τζιχαντιστές να μιλάνε ξεχωριστά απευθυνόμενοι στην κάμερα. Με τίτλο “Το Παρίσι πριν από τη Ρώμη”, το βίντεο δείχνει έναν τζιχαντιστή του ΙΚ να απειλεί ότι θα χτυπήσει τον Λευκό Οίκο.  Θα τον ανατινάξουμε, όπως ανατινάξαμε και τα είδωλα, λέει ο ένας, αναφερόμενος στον Λευκό Οίκο. Ο δεύτερος απειλεί τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ότι «θα ψηθούν στη σχάρα».

Ο Τζέιμς Κόμι, διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των Ηνωμένων Πολιτειών (FBI), δηλώνει ότι δεν είναι ενήμερος ότι υπάρχει βάσιμη απειλή επίθεσης σαν αυτή του Παρισιού στις ΗΠΑ, ενώ ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Τζον Κίρμπι είπε χθες στο τηλεοπτικό κανάλι CNN ότι το βίντεο περί απειλής εναντίον του Λευκού Οίκου εξετάζεται για να εξακριβωθεί η αξιοπιστία του. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι: Σύσσωμη η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών λαμβάνει σοβαρά υπ΄όψη τις απειλές.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι διαβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τη δυνατότητα να «εξουδετερώσουν» το Ισλαμικό Κράτος πολύ γρηγορότερα από ότι εξουδετέρωσαν την Αλ Κάιντα. «Θα συντρίψουμε το Ντάες (σ.σ. ακρώνυμο του ΙΚ στα αραβικά). Από την αρχή είπαμε πως αυτό θα πάρει χρόνο», δήλωσε ο Κέρι.

Χθες, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, στην οποία έχουν την πλειοψηφία οι αντιπολιτευόμενοι Ρεπουμπλικάνοι, ενέκρινε σχέδιο νόμου το οποίο προβλέπει την αναστολή της υποδοχής Σύρων και Ιρακινών προσφύγων, αψηφώντας τις εκκλήσεις του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος έχει απειλήσει ότι θα ασκήσει βέτο.

Κι ενώ η αντιπαράθεση μεταφέρεται στο Κογκρέσσο, το δεύτερο νομοθετικό σώμα των ΗΠΑ, η υφυπουργός Πληθυσμού, Προσφύγων και Μετανάστευσης Αν Ρίτσαρντ ξεκαθαρίζει ότι: Οι κυβερνήτες των τουλάχιστον 26 αμερικανικών πολιτειών που υποστηρίζουν το νομοσχέδιο, δεν έχουν τη νομική αρμοδιότητα να εμποδίσουν την μετεγκατάσταση Σύρων προσφύγων στις πολιτείες τους, διαβεβαιώνοντας ότι θα εφαρμοστεί η δέσμευση του Μπαράκ Ομπάμα για υποδοχή 10.000 προσφύγων από τη Συρία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ