ΗΠΑ: Έρχεται η έγκριση του εμβολίου της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών

Ζήτημα λίγων εβδομάδων είναι η έγκριση του εμβολίου της Pfizer για την ηλικιακη ομάδα 5-11 από τον αμερικανικό FDA και το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων CDC.

28 εκατομμύρια παιδιά που ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία θα μπορούν να εμβολιαστούν λίγες μόλις ώρες αφότου ανάψει το πράσινο φως, καθώς όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Εκτιμάται ότι ο εμβολιασμός των παιδιών ιδιαίτερα αν είναι μαζικός, θα αποτελέσει σημείο καμπή στην καταπολέμηση της πανδημίας. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι και στην περίπτωση των παιδιών θα απαιτείται διάστημα 5 εβδομάδων από την πρώτη δόση έως ότου επέλθει επαρκής προστασία. Αυτό σημαίνει ότι με την έναρξη της νέας χρονιάς η εικόνα στην χώρα θα μπορεί να είναι βελτιωμένη.

Ο εμβολιασμός των παιδιών σε συνδυασμό με την τρίτη δόση, που βάσει της σύστασης που θα ανακοινωθεί σύντομα θα είναι απαραίτητος για την πλήρη κάλυψη όσων είναι από 40 και πάνω, εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει νέα δεδομένα. Προς το παρόν η χρήση των μέτρων παραμένει ουσιώδης, όπως τονίζουν οι επιστήμονες.

Ανταπόκριση – Νέα Υόρκη: Λένα Αργύρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος