ΗΠΑ: Επιβολή κυρώσεων στον Βλαντιμίρ Ποτάνιν, έναν από τους πλουσιότερους Ρώσους

Array

Κυρώσεις επέβαλαν οι ΗΠΑ σε έναν από τους πλουσιότερους Ρώσους, τον Vladimir Potanin, καθώς και τη ρωσική εμπορική τράπεζα “Rosbank” και την “Interos”, μια επενδυτική εταιρεία που ελέγχεται από την Potanin.

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ αναφέρεται ότι η «Rosbank» αγοράστηκε από την «Interos» στις αρχές του έτους.

Στα 61 χρόνια του ο μεγιστάνας είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της “Nornikl” και η “Interos” κατέχει το 36% της “Nornikl”.

Το “Nornickel” είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός παλλαδίου και επεξεργασμένου νικελίου στον κόσμο και κατέχει ένα από τα μεγαλύτερα “βραβεία” στον μετασοβιετικό χώρο κατά τη διανομή των ρωσικών βιομηχανικών εγκαταστάσεων τη δεκαετία του 1990, σύμφωνα με το Reuters.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν σήμερα κυρώσεις σε περισσότερα από 40 άτομα στο πλαίσιο νέων κυρώσεων κατά του ρωσικού τομέα χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Πηγή: Politika.rs

Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος