ΗΠΑ: Επιστρέφει στην ανοδική τάση η δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν

Array

Μετά τον Μάιο όπου ο Αμερικανός πρόεδρος είδε την δημοτικότητα του να υποχωρεί στο ναδίρ της θητείας του (36%) αυτή την εβδομάδα έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό της από τις αρχές Ιουνίου, στο (40%) έπειτα από σειρά νικών των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos.

H διήμερη έρευνα που έγινε για  λογαριασμό του Reuters είναι ότι το 40% των Αμερικανών εγκρίνει τις επιδόσεις του κ. Μπάιντεν στην προεδρεία.

H ανοδική τάση τις τελευταίες τρεις εβδομάδες αμβλύνει κάπως την ανησυχία των Δημοκρατικών ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών της 8ης Νοεμβρίου, καθώς πολλοί Αμερικανοί δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό και τα προβλήματα της οικονομίας που ακόμη δεν έχει ανακάμψει από την κρίση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Την Κυριακή, η Γερουσία ενέκρινε νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, τη μείωση των τιμών των φαρμάκων και την αύξηση των φόρων για ορισμένες επιχειρήσεις. Το γεγονός χαρακτηρίζεται ήδη νίκη για τους Δημοκρατικούς κι ενδέχεται να τονώσει τον ενθουσιασμό των υποστηρικτών τους ενόψει των εκλογών.

Μόλις την Τρίτη 9/8, κ. Μπάιντεν υπέγραψε άλλον νόμο, για την επιχορήγηση της παραγωγής ημιαγωγών και την τόνωση των προσπαθειών οι ΗΠΑ να γίνουν πιο ανταγωνιστικές έναντι της Κίνας σε ό,τι αφορά το πεδίο της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Κατά τη δημοσκόπηση, το 78% των ερωτηθέντων που είπαν πως πρόσκεινται στους Δημοκρατικούς εγκρίνει το έργο του Τζο Μπάιντεν, ποσοστό που βρισκόταν στο 69% έναν μήνα νωρίτερα. Μόλις το 12% των Ρεπουμπλικάνων εκφράζει θετική άποψη για το έργο του σημερινού προέδρου. Το ποσοστό αυτό παραμένει λίγο ως πολύ αμετάβλητο τις τελευταίες εβδομάδες.

Η εθνική δημοσκόπηση διενεργήθηκε μέσω διαδικτύου, στην αγγλική γλώσσα, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.005 ενηλίκων, εκ των οποίων 445 δήλωσαν υποστηρικτές των Δημοκρατικών και 357 υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±4%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος