ΗΠΑ: Επισήμως έρευνα μομφής κατά του Μπάιντεν ζητά η Βουλή των Αντιπροσώπων

Τις επιτροπές του να ξεκινήσουν επίσημη έρευνα μομφής κατά του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καλεί ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν ΜακΚάρθι, έγινε γνωστό σήμερα, ακόμη και αν δεν έχουν ακόμη αποδειχθεί οι ισχυρισμοί ότι επωφελήθηκε άμεσα από τις επιχειρηματικές συμφωνίες του γιου του στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το CNN, η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων από τη δεξιά του πτέρυγα να προχωρήσει στην έρευνα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από την άκρα δεξιά του που έχουν απειλήσει να εκδιώξουν τον Μακάρθι από την προεδρία του, στην περίπτωση που δεν κινηθεί αρκετά γρήγορα για την έρευνα μομφής.

Ο ίδιος προσπαθεί επίσης να εξασφαλίσει ψήφους στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τη διατήρηση της χρηματοδότησης της κυβέρνησης μετά την προθεσμία της 30ής Σεπτεμβρίου για την αποφυγή του κλεισίματος της λειτουργίας της.

Να σημειωθεί ότι οι έρευνες των Ρεπουμπλικανών υπό την ηγεσία της Βουλής των Αντιπροσώπων δεν έχουν ακόμη παράσχει άμεσες αποδείξεις ότι ο πρόεδρος επωφελήθηκε οικονομικά από τις επιχειρηματικές συναλλαγές του Χάντερ Μπάιντεν στο εξωτερικό.

Πηγή: CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος