ΗΠΑ: Επέκταση υποχρεωτικού εμβολιασμού – Στο L.A και για τους άνω των 12 ετών

Ο πρόεδρος Μπάιντεν επέκτεινε χθες Πέμπτη 09/9, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στα δύο τρίτα των Αμερικανών εργαζομένων, ήτοι περίπου 100 εκατ. Αμερικανούς, κυρίως στους  ομοσπονδιακούς υπαλλήλους και στους εργαζόμενους σε εταιρείες που απασχολούν περισσότερους από 100 υπαλλήλους, καθώς η επιδημία της Covid-19 δεν τελειώνει λόγω της παραλλαγής Δέλτα. Την ίδια ώρα, η σχολική περιφέρεια του Λος Άντζελες, η δεύτερη μεγαλύτερη στις ΗΠΑ κατέστησε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των μαθητών άνω των 12 ετών, που φοιτούν σε δημόσια σχολεία, καθώς το 27% των μολύνσεων covid-19 που καταγράφηκε στην κομητεία αυτή την προηγούμενη εβδομάδα αφορούσε ανήλικους κάτω των 18 ετών.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα με το οποίο υποχρεώνει τους κυβερνητικούς υπαλλήλους να εμβολιαστούν, χωρίς να τους δίδεται δυνατότητα να καταφύγουν σε τακτικά διαγνωστικά τεστ, ενώ προβλέπονται πειθαρχικές κυρώσεις για αυτούς που δεν θα συμμορφωθούν, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Το μέτρο αυτό αφορά επίσης τους υπαλλήλους υπεργολάβων των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, το προσωπικό των οίκων ευγηρίας που λαμβάνουν ομοσπονδιακές επιδοτήσεις (17 εκατομμύρια ανθρώπους) και τα σχολεία ή σχολές που υπάγονται στον έλεγχο του ομοσπονδιακού κράτους.

Για τον ιδιωτικό τομέα, το υπουργείο Εργασίας θα καθιερώσει την υποχρέωση εμβολιασμού ή πραγματοποίησης ενός διαγνωστικού τεστ την εβδομάδα για τους εργαζομένους επιχειρήσεων που απασχολούν περισσότερους από 100 υπαλλήλους, δηλαδή για περισσότερα από 80 εκατομμύρια ανθρώπους.

“Συνολικά η υποχρέωση εμβολιασμού θα αφορά περίπου 100 εκατομμύρια Αμερικανούς, δηλαδή τα δύο τρίτα των εργαζομένων”, δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν σε ομιλία του.

Ο Λευκός Οίκος θέλει επίσης να διευκολυνθεί η πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ και να παραταθεί η χρήση μάσκας (ταξίδια, ομοσπονδιακά κτίρια) για να αναχαιτιστεί η επιδημία.

Η νέα αυτή στρατηγική έχει στόχο 80 εκατομμύρια Αμερικανούς που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, ήτοι 25% του πληθυσμού.

Η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών ανακοίνωσε εξάλλου ότι σκοπεύει να προσφύγει κατά της κυβέρνησης Μπάιντεν για την εντολή για εμβολιασμό.

Οι ΗΠΑ, όπου το 53,3% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, είναι η χώρα που έχει καταγράψει τους περισσότερους θανάτους παγκοσμίως από τον νέο κορονοϊό, με περισσότερους από 653.000 νεκρούς.

Σχολική περιφέρεια του Λος Άντζελες: Υποχρεωτικός εμβολιασμός των μαθητών άνω των 12 ετών

Η σχολική περιφέρεια του Λος Άντζελες, η δεύτερη μεγαλύτερη στις ΗΠΑ, αποφάσισε χθες, Πέμπτη, να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά της covid-19 για τα παιδιά άνω των 12 ετών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία.

Η απόφαση αυτή αφορά περίπου 220.000 από τους σχεδόν 600.000 μαθητές της περιφέρειας αυτής.

Η απόφαση της σχολικής περιφέρειας του Λος Άντζελες, όπου η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο στους εξωτερικούς όσο και τους εσωτερικούς χώρους, ενδέχεται να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες. Οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στα σχολεία της περιφέρειας αυτής είναι ήδη υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν κατά της covid-19.

Η απόφαση ελήφθη χθες, Πέμπτη, ομόφωνα και προβλέπει ότι όλα τα παιδιά άνω των 12 ετών που έχουν φυσική παρουσία στην τάξη θα πρέπει να έχουν λάβει μία πρώτη δόση εμβολίου ως τις 21 Νοεμβρίου και τη δεύτερη ως τις 19 Δεκεμβρίου. Τα παιδιά που γίνονται 12 ετών θα έχουν στη διάθεσή τους 30 ημέρες για να λάβουν την πρώτη δόση εμβολίου κατά της covid-19.

«Το εμβόλιο είναι σίγουρο και ασφαλές και ο καλύτερος τρόπος να προστατευθούν οι μαθητές μας από τον ιό», έγραψε στο Twitter η πρόεδρος της σχολικής περιφέρειας του Λος Άντζελες Κέλι Γκόμεζ.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της κομητείας του Λος Άντζελες, περίπου το 58% των εφήβων ηλικίας 12 με 18 ετών έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Το 27% των μολύνσεων covid-19 που καταγράφηκε στην κομητεία αυτή την προηγούμενη εβδομάδα αφορούσε ανήλικους κάτω των 18 ετών.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος