ΗΠΑ: Ένοχη για την κακοποίηση των παιδιών της διάσημη youtuber που παρείχε συμβουλές «αυστηρής» ανατροφής

Δικαστήριο της Γιούτα στις Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασε σε φυλάκιση διάσημη Youtuber, με πάνω από 2 εκατομμύρια ακολούθους, για κακοποίηση παιδιών.

Πρόκειται για τη Ρούμπι Φράνκε η οποία είχε γίνει γνωστή ως influencer δίνοντας συμβουλές ανατροφής σε γονείς ανεβάζοντας βίντεο κυρίως από την αυστηρή ανατροφή των δικών της παιδιών, με γνώμονα την πειθαρχία, όπως η ίδια δήλωνε.

Συνελήφθη τον περασμένο Αύγουστο, αφότου ο υποσιτισμένος 12χρονος γιος της είχε αποδράσει από το σπίτι για να αναζητήσει φαγητό και νερό, από γείτονα. Σύμφωνα με τα αρχεία της αστυνομίας, έφερε τραύματα που πρόδιδαν ότι τον έδεναν με σχοινί.

Αργότερα οι αρχές διαπίστωσαν, ότι και η μεγαλύτερη, 20χρονη κόρη της ήταν και αυτή υποσιτισμένη, και με σημάδια κακοποίησης.

Η 42χρονη ζήτησε συγγνώμη με δάκρυα στο δικαστήριο καθώς πληροφορούταν την καταδικαστική απόφαση. Προηγουμένως είχε δηλώσει ένοχη σε 4 από τις 6 κατηγορίες για την πείνα και την κακοποίηση των παιδιών της.

Η Φράνκε, πλέον αντιμετωπίζει τέσσερις ποινές από ένα έως 15 έτη η καθεμία και χρηματικό πρόστιμο δεκάδων χιλιάδων δολαρίων. Οι ποινές θα εκτελεστούν διαδοχικά και είναι το ανώτατο όριο για κάθε κατηγορία σύμφωνα με τη νομοθεσία της Γιούτα. Το πόσο χρόνο που θα εκτίσει τελικά θα καθοριστεί από το συμβούλιο αναστολών της πολιτείας, ενώ έχει προθεσμία 30 ημερών για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Σε ανάλογη ποινή καταδικάστηκε και η πρώην επιχειρηματική συνέταιρός της Τζόντι Χιλντεμπραντ, 54 ετών.

“Περιβάλλον που θύμιζε στρατόπεδο συγκέντρωσης”

Στο δικαστήριο, ο εισαγγελέας της Γιούτα Έρικ Κλαρκ δήλωσε ότι δύο από τα παιδιά της Φράνκε, ηλικίας 9 και 11 ετών τότε, ζούσαν σε ένα “περιβάλλον που θύμιζε στρατόπεδο συγκέντρωσης” και την αποκάλεσε σημαντική απειλή για την κοινότητα.

Τα παιδιά στερούνταν τακτικά φαγητό, νερό, κρεβάτια για να κοιμηθούν και σχεδόν όλες τις μορφές ψυχαγωγίας“, δήλωσε ο κ. Clarke.

Στο δικαστήριο, η Franke ήταν δακρυσμένη μετά την καταδίκη της. Ζήτησε συγγνώμη από τα παιδιά της και είπε: “Η Φράνκε είναι η μόνη που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: “Ήμουν τόσο αποπροσανατολισμένη που πίστευα ότι το σκοτάδι ήταν φως και το σωστό ήταν λάθος”.

“Με οδήγησαν να πιστέψω ότι αυτός ο κόσμος ήταν ένα κακό μέρος, γεμάτο με αστυνομικούς που ελέγχουν, νοσοκομεία που τραυματίζουν, κυβερνητικές υπηρεσίες που κάνουν πλύση εγκεφάλου, εκκλησιαστικούς ηγέτες που λένε ψέματα και λαγνεία, συζύγους που αρνούνται να προστατεύσουν και παιδιά που χρειάζονται κακοποίηση”, είπε.

Οι συλλήψεις των δυο γυναικών σηματοδότησαν το τέλος μιας μακράς και αμφιλεγόμενης καριέρας στο YouTube. Η Φράνκε είχε περισσότερους από δύο εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι της 8 Passengers, το οποίο ξεκίνησε το 2015.

Ήταν μια εποχή έκρηξης για τους vloggers που ασχολούνταν με τη γονεϊκότητα και η ίδια δήλωσε σε τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι η κινηματογράφηση με την οικογένειά της τη βοήθησε να “ζει στο παρόν και να απολαμβάνει απλώς τα παιδιά”.

Τα βίντεό της έδειχναν μια τυπική οικογένεια Μορμόνων των προαστίων να κάνει μαθήματα στο σπίτι, να μαγειρεύει, να τρώει και να συνομιλεί μαζί.

Όμως οι θαυμαστές της άρχισαν να γίνονται καχύποπτοι το 2020, όταν ένας από τους γιους της ανέφερε ότι είχε αναγκαστεί να κοιμάται πάνω σε ένα σάκο με φασόλια για επτά μήνες.

Οι χρήστες του YouTube “χτένισαν” τα αρχεία της και επισήμαναν άλλες ενοχλητικές και αμφιλεγόμενες μεθόδους που χρησιμοποιούσε – όπως η στέρηση φαγητού, η απειλή να κόψει το κεφάλι ενός λούτρινου παιχνιδιού και η “ακύρωση” των Χριστουγέννων ως τιμωρία.

Μακριά από την κάμερα, ωστόσο, τα παιδιά της Φράνκε υφίσταντο ακόμη πιο σκληρή κακοποίηση. Αυτή περιελάμβανε το δέσιμό τους, το χτύπημα με κλωτσιές, την στέρηση της τροφής και τον εξαναγκασμό τους να εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους το καλοκαίρι χωρίς αντηλιακό, με αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρά εγκαύματα από τον ήλιο, σύμφωνα με τα αρχεία της αστυνομίας.

Στην απολογία της, η Χλντεμπράντ, που εμφανιζόταν ως σύμβουλος και προπονήτρια ζωής – δήλωσε ότι είτε βασάνιζε τα παιδιά είτε γνώριζε την κακοποίηση και ότι ανάγκασε μία από τις κόρες της Φράνκε να “πηδήξει πολλές φορές πάνω σε έναν κάκτο”.

Η Φράνκε είπε στα παιδιά της ότι ήταν “κακά και δαιμονισμένα” και ότι έπρεπε να “μετανοήσουν”.

Μέσω του δικηγόρου του, ο πρώην σύζυγος της Φράνκε, Κέβιν Φράνκε, ζήτησε πριν από την ακροαματική διαδικασία να του επιβληθεί η μέγιστη δυνατή ποινή και χαρακτήρισε την κακοποίηση που υπέστησαν τα παιδιά του “φρικτή και απάνθρωπη”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος