ΗΠΑ: Ένας 35χρονος Αμερικανός εκτελέστηκε για τον ρόλο του στη δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων

Η αμερικανική πολιτεία της Οκλαχόμας εκτέλεσε την Πέμπτη έναν 35χρονο άνδρα, που είχε καταδικαστεί σε θάνατο, καθώς είχε εμπλακεί στη δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων, που διαπράχθηκε στο πλαίσιο μιας οικογενειακής βεντέτας.

Ο Γκίλμπερτ Πόστελ δηλώθηκε νεκρός στις 10.14 τοπική ώρα, αφότου του χορηγήθηκε μια θανατηφόρος ένεση στη φυλακή του ΜακΆλιστερ, ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές αρχές.

Το 2005, είχε συμμετάσχει σε μια φονική έφοδο μαζί με τον πατέρα του, τον αδελφό του και ένα ακόμη άτομο. Στόχος τους ήταν να «πάρουν εκδίκηση» για τον πατέρα, που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε ένα ατύχημα με μηχανή.

Πήγαν στο σπίτι του άνδρα που πίστευαν, αδίκως, ότι ευθυνόταν για το ατύχημα και πυροβόλησαν εξήντα φορές. Ο Γκίλμπερτ Πόστελ πυροβόλησε και σκότωσε ο ίδιος δύο ανθρώπους που επιχείρησαν να διαφύγουν.

Συνολικά, σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι σε αυτήν την επιδρομή.

Ο πατέρας, που έπασχε από σοβαρές ψυχικές διαταραχές, κρίθηκε ποινικά ανεύθυνος το 2006 και έχει πεθάνει. Ο αδελφός καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και ο τέταρτος άνδρας σε ποινή κάθειρξης έξι ετών, αφότου συνεργάστηκε με τους ερευνητές.

Καθώς κρίθηκε πως ήταν ένας εκ των υποκινητών του εγκλήματος, ο Γκίλμπερτ Πόστελ καταδικάστηκε στη θανατική ποινή.

Αφού εξάντλησε όλες τις προσφυγές του, ζήτησε από το Γραφείο απονομής Χάριτος της Οκλαχόμας να συστήσει στον κυβερνήτη της πολιτείας να μειώσει την ποινή του.

«Λυπάμαι για τον πόνο που προκάλεσα», δήλωσε σε μια ακροαματική διαδικασία τον Δεκέμβριο. Όμως, «δεν είμαι πλέον το 19χρονο αγόρι που ήμουν».

Εξήγησε πως είχε μεγαλώσει σε μια οικογένεια εθισμένη στα ναρκωτικά, ο ίδιος εθίστηκε στη μεθαμφεταμίνη από την ηλικία των 13 ετών και είχε ταραχθεί πολύ από το ατύχημα του πατέρα του. Ήταν «τα πάντα για εμένα παρά τα ελαττώματά του».

Διαβεβαίωσε πως δεν θυμάται καλά την ημέρα του εγκλήματος. «Δεν μπορώ καν να πω πώς ελήφθη η απόφαση να σκοτώσουμε αυτούς τους ανθρώπους». «Κατανοώ ότι είμαι ένοχος και το αποδέχομαι. Η ζωή μου εκείνη την εποχή ήταν βυθισμένη στο χάος και τα ναρκωτικά».

Ωστόσο, δεν έπεισε την αρμόδια επιτροπή και έγινε ο τρίτος κρατούμενος που εκτελέστηκε το 2022 στις ΗΠΑ και ο δεύτερος στην Οκλαχόμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος