ΗΠΑ: Εμβολιασμένοι οι 55 επιβάτες κρουαζιερόπλοιου που εντοπίστηκαν εν πλω με ήπια ή χωρίς συμπτώματα της Covid-19

Πενήντα πέντε άνθρωποι διαγνώστηκε πως έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 σε κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean International που απέπλευσε το Σάββατο από την πολιτεία Φλόριντα των ΗΠΑ.

Στα πρόσωπα που έχουν προσβληθεί από τον ιό συμπεριλαμβάνονται  επιβάτες, αλλά και μέλη του πληρώματος, μολονότι το 95% των επιβαινόντων έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19, τόνισε η ναυτιλιακή εταιρία.

Το Odyssey of the Seas έχει 3.587 επιβάτες και 1.599 μέλη πληρώματος, σύμφωνα με την εφημερίδα USA Today.

Το σκάφος δεν έλαβε την άδεια να κάνει σταθμούς στα νησιά Κουρασάο και Αρούμπα, στην Καραϊβική Θάλασσα, στη θεωρία τους τελευταίους της οκταήμερης περιήγησής του. Θα παραμείνει κατά συνέπεια στη θάλασσα μέχρι την επιστροφή του στο Φορτ Λόντερντεϊλ, στη Φλόριντα, την 26η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τη ναυτιλιακή, οι 55 άνθρωποι που επιβεβαιώθηκε πως μολύνθηκαν είναι όλοι εμβολιασμένοι κατά της COVID-19 και είτε είναι ασυμπτωματικοί ή παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.

Πρόκειται για τη δεύτερη εστία του ιού που εντοπίζεται σε πλοίο της Royal Caribbean μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας.

Το Σάββατο, το πλοίο Symphony of the Seas επέστρεψε στο λιμάνι του Μαϊάμι με 48 ανθρώπους που προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2.

Η πανδημία του νέου κορονοϊού είχε προκαλέσει την αναστολή των ταξιδιών αναψυχής αυτού του είδους για πάνω από έναν χρόνο και βύθισε στην ανεργία ουσιαστικά χιλιάδες ναυτικούς και οικογένειες που ζουν από την κρουαζιέρα.

Ξανάρχισαν τον Ιούνιο, αφού ανακοινώθηκε σειρά μέτρων για να αποφεύγονται ξεσπάσματα, όπως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για εργαζόμενους και επιβάτες ηλικίας άνω των 12 ετών που ανεβαίνουν στα πλοία της Royal Caribbean, για παράδειγμα.

Όμως η παραλλαγή Όμικρον, εξαιρετικά μολυσματική, αποτελεί νέα πρόκληση για τον κλάδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος