ΗΠΑ: Εμπόδια στα εξοπλιστικά σχέδια της Τουρκίας δημιουργούν οι τροπολογίες Βαν Χόλεν και Μενέντεζ

Array

Παρέμβαση και δεύτερου Αμερικανού γερουσιαστή που θέτει προϋποθέσεις για τον εξοπλισμό της Τουρκίας υπήρξε σήμερα Σάββατο (1/10) σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του Ρόμπερτ Μενέντεζ. Το κλίμα στις ΗΠΑ είναι αρνητικό για την Άγκυρα ως προς την αγορά και χρήση των αεροσκαφών F-16 κι αυτό είναι που εξοργίζει τον Ερντογάν.

Οι δύο τροπολογίες αποτυπώνουν το κλίμα δυσπιστίας στην Ουάσιγκτον εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Οι Αμερικανοί είναι βέβαιοι ότι μετά την λεκτική επίθεση του Τούρκου προέδρου θα υπάρξουν και νέοι εκβιασμοί στο θέμα των υπό ένταξη χωρών στο ΝΑΤΟ, δηλαδή της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Η τροπολογία του γερουσιαστή Βαν Χόλεν στο νομοσχέδιο για τον Αμυντικό Προϋπολογισμό (NDAA) που επεξεργάζεται η Αμερικανική Γερουσία κινείται στην ίδια γραμμή με αυτή που κατάθεσε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ ζητώντας από τον Αμερικανό πρόεδρο να πιστοποιήσει στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου ότι τα μαχητικά F-16 δεν θα χρησιμοποιηθούν για υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Μιλώντας σε εκδήλωση ομογενών στο Νιού Τζέρσεϊ, ο Μενέντεζ έστειλε μήνυμα προς την Άγκυρα ότι θα υποστεί τις συνέπειες σε περίπτωση που προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον της Ελλάδος.

Ανταπόκριση – Ουάσινγκτον: Λένα Αργύρη | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος