ΗΠΑ: ‘Ελεγχοι σε 5 αεροδρόμια λόγω επιδημίας ‘Εμπολα στην Ουγκάντα

Array

Ενισχύονται οι διαδικασίες ελέγχου των ταξιδιωτών που φθάνουν στην αμερικανική επικράτεια από την Ουγκάντα, καθώς η χώρα της Αφρικής είναι αντιμέτωπη από τον περασμένο μήνα με επιδημία του Έμπολα.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ανακοίνωσε ότι όλες οι σχετικές πτήσεις θα ανακατευθύνονται σε  πέντε αεροδρόμια —της Νέας Υόρκης, του Νιούαρκ, της Ατλάντας, του Σικάγου και της Ουάσινγκτον-  ώστε εκεί να υποβάλλονται σε εξετάσεις οι ταξιδιώτες που πέρασαν από την Ουγκάντα τις τελευταίες 21 ημέρες.

Οι ΗΠΑ είχαν επιβάλει αυστηρές διαδικασίες ελέγχου το 2014, όταν άρχισε να μαίνεται επιδημία του Έμπολα στη δυτική Αφρική. Οκτώ άνθρωποι χρειάστηκε να υποβληθούν σε θεραπεία για την ασθένεια στο αμερικανικό έδαφος, εκ των οποίων δύο υπέκυψαν.

Τα CDC, η κυριότερη ομοσπονδιακή υπηρεσία δημόσιας υγείας, εξέδωσαν προειδοποίηση για την ασθένεια που προκαλεί ο ιός Έμπολα μετά την ανακοίνωση την 20ή Σεπτεμβρίου πως ξέσπασε επιδημία στην περιοχή Μουμπέντε από το υπουργείο Υγείας της Ουγκάντας.

Ως προχθές Τετάρτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καταμετρούσε 63 επιβεβαιωμένα και πιθανά κρούσματα του Έμπολα στην αφρικανική χώρα, 29 από τα οποία οδήγησαν στους θανάτους των ασθενών.

Σύμφωνα με τα CDC, η επιδημία μοιάζει να έχει περιοριστεί σε πέντε περιφέρειες στην κεντρική Ουγκάντα.

Καμιά απευθείας πτήση δεν συνδέει την Ουγκάντα με τις ΗΠΑ, όμως η υγειονομική υπηρεσία θεωρεί κρίσιμο να ελέγχονται όλοι οι ταξιδιώτες που πέρασαν από τη χώρα αυτή για να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της ασθένειας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος