ΗΠΑ: Εκτός σύνδεσης ιστότοποι 14 αεροδρομίων – «Συνήθεις ύποπτοι» Ρώσοι χάκερ

Array

Οι ιστότοποι μεγάλων αμερικανικών αεροδρομίων κατέρρευσαν σε μια προφανή συντονισμένη επίθεση «χακτιβιστών», που ευτυχώς, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, δεν επηρέασε την ασφάλεια των πτήσεων.

Οι υποψίες στρέφονται σε σκιώδη ομάδα φιλορώσων χάκερ που αυτοαποκαλείται Killnet. Ο τύπος της κυβερνοεπίθεσης που χρησιμοποιείται από το Killnet είναι γνωστός ως «κατανεμημένη άρνηση υπηρεσίας» (DDoS), κατά την οποία οι χάκερ πλημμυρίζουν διακομιστές υπολογιστών με ψεύτικη διαδικτυακή κίνηση για να τους αποσυνδέσουν.

Η ομάδα ανέλαβε την ευθύνη την περασμένη εβδομάδα για το μπλακάουτ ιστοσελίδων των κυβερνήσεων των ΗΠΑ, ενώ κατηγορείται για κυβερνοεπίθεση και στο αμερικανικό Κογκρέσο τον Ιούλιο αλλά  για κυβερνοεπιθέσεις σε οργανισμούς στη Λιθουανία, αφού η χώρα απέκλεισε την αποστολή αγαθών στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ τον Ιούνιο.

Προβλήματα αναφέρθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson της Ατλάντα, ενώ η ιστοσελίδα του Διεθνούς Αεροδρομίου του Λος Άντζελες «διαταράχθηκε» και συνολικά 14 αερδρόμια ανέφεραν εκτός σύνδεσης ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένου του ιστότοπου του Διεθνούς Αεροδρομίου O’Hare του Σικάγο.

Πηγή: CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος