ΗΠΑ: Εκτεταμένες καταστροφές στην πόλη Πέριτον στο Τέξας από ανεμοστρόβιλους – Τουλάχιστον τρεις νεκροί

Δυνατοί ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν χθες Πέμπτη την Πέριτον, στο βορειοανατολικό τμήμα της πολιτείας Τέξας (νότιες ΗΠΑ), με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες καταστροφές σε κατοικίες και πάρκο για τροχόσπιτα, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης περίπου 8.500 κατοίκων, τον Κέρι Σάιμονς, και αμερικανικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης τουλάχιστον τρεις άνθρωποι μέχρι στιγμής έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KVII, υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν τουλάχιστον τριάντα τροχόσπιτα και πυροσβέστες προσπαθούν να διασώσουν πολλά θύματα. Η ίδια πηγή έκανε λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό και 75 τραυματίες, επικαλούμενη τα πρώτα στοιχεία που έδωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της Πέριτον, ο Πολ Ντάτσερ. Πληροφορία που αναμετέδωσε και το πρακτορείο Associated Press.

A tornado ripped through the Texas Panhandle town of Perryton, killing one person, injuring dozens and causing widespread damage as another in a series of fierce storms carved its way through the southern U.S. https://t.co/FFWrFx9iGF— The Associated Press (@AP) June 16, 2023

Ενδέχεται η πόλη να χτυπήθηκε ως ακόμη και από τρεις ανεμοστρόβιλους, πρόσθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Οπτικό υλικό από την Πέριτον δείχνει σπίτια που μετατράπηκαν σε σωρούς από συντρίμμια.

Γυναίκα που σήκωσε το τηλέφωνο στο γραφείο του σερίφη της κομητείας Οτσιλτρί, όπου υπάγεται η πόλη, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως η αστυνομία δεν είναι ακόμη σε θέση να δώσει απολογισμό των θυμάτων.

«Η Τζέιν και εγώ προσευχόμαστε για τους κατοίκους της Πέριτον απόψε. Βρίσκομαι σε επαφή με τον δήμαρχο Σάιμονς και η τραγωδία αυτή παρακολουθείται στενά από μένα και όλο το προσωπικό μου», διαβεβαίωσε ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Ρόνι Τζάκσον, ο οποίος εκλέγεται στο Τέξας.

Η Πέριτον βρίσκεται σε σχετικά μικτή απόσταση από τα σύνορα Τέξας-Οκλαχόμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος