ΗΠΑ: Εκτελέστηκε ο γηραιότερος θανατοποινίτης στο Τέξας

«Έχω τύψεις για όσα έκανα» και «είμαι έτοιμος να φύγω», ήταν τα τελευταία λόγια του θανατοποινίτη, Καρλ Μπάντιον στη φυλακή του Χάντσβιλ  όπου εκτελέστηκε την Πέμπτη  με θανατηφόρο ένεση.

Πρόκειται για τον γηραιότερο, 78ετών, καταδικασθέντα σε θάνατο στην πολιτεία, τριάντα χρόνια μετά τη δολοφονία για την οποία κρίθηκε ένοχος, παρά τις εκκλήσεις πολέμιων της θανατικής ποινής για επιείκεια.

Μπροστά στη φυλακή της Χάντσβιλ, μερικοί διαδηλωτές φώναζαν «η εκτέλεση δεν είναι λύση»· ωστόσο, σε μικρή απόσταση είχαν συγκεντρωθεί επίσης πολίτες που τάσσονται υπέρ της επιβολής της εσχάτης των ποινών, διαπίστωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου.

Η οικογένεια του αστυνομικού που ήταν το θύμα του φόνου που είχε διαπράξει ο Καρλ Μπάντιον ήταν επίσης παρούσα.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου για συνηθισμένη παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας στο Χιούστον, ο Καρλ Μπάντιον πυροβόλησε και σκότωσε τον αστυνομικό Τζέιμς Ίρμπι.

Τον Ιούνιο του 1990, ο άνδρας αυτός, τον οποίο μεγάλωσε αλκοολικός και βίαιος πατέρας, είχε ήδη καταδικαστεί 13 φορές και ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έπειτα από την καταδίκη του για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού.

Ο Καρλ Μπάντιον παρέμενε σε απομόνωση στο κελί του 23 ώρες το 24ωρο για είκοσι χρόνια.  Μετά την πρώτη  καταδίκη  του είδε την ποινή του να ακυρώνεται το 2009 από το ανώτατο δικαστήριο του Τέξας, με το σκεπτικό ότι οι ένορκοι παρανόησαν τα επιχειρήματα της υπεράσπισης. Όμως, το 2012 καταδικάστηκε εκ νέου στην εσχάτη των ποινών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος