ΗΠΑ: Εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να παραστεί ο Ντ.Τραμπ στην ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου της Αργεντινής Χ. Μιλέι

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μάλλον δεν θα είναι ως φαίνεται ανάμεσα στους ξένους προσκεκλημένους στην ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου της Αργεντινής, του ακραία φιλελεύθερου Χαβιέρ Μιλέι, τη 10η Δεκεμβρίου, δήλωσε πηγή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς ενημερωμένη σχετικά.

Το γραφείο Τύπου του αμφιλεγόμενου αργεντινού πολιτικού ανακοίνωσε την 23η Νοεμβρίου ότι ο συντηρητικός μεγιστάνας θα πάει στο Μπουένος Άιρες για να δει τον κ. Μιλέι, με τον οποίο έχει ιδεολογικές συγγένειες, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εάν θα παραβρεθεί στην ορκωμοσία του.

Ωστόσο πηγή προσκείμενη στην εκστρατεία του θυελλώδους Ρεπουμπλικάνου, ο οποίος το τρέχον διάστημα διεκδικεί το χρίσμα του GOP προκειμένου να είναι ο υποψήφιός του στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2024, σημείωσε πως το βαρύ πρόγραμμά του δεν αναμένεται να του επιτρέψει να παραστεί.

«Δεν σχεδιάζεται κάτι αυτή τη στιγμή», είπε, προσθέτοντας πως «με τις (εσωκομματικές) ψηφοφορίες στην Άιοβα, στη Νιου Χάμσιρ και αλλού να πλησιάζουν στον ορίζοντα, θα ήταν δύσκολο βραχυπρόθεσμα» να ταξιδέψει στην Αργεντινή ο κ. Τραμπ.

Η πρώτη εσωκομματική ψηφοφορία των Ρεπουμπλικάνων, αυτή στην πολιτεία Άιοβα, θα διεξαχθεί τη 15η Ιανουαρίου· αυτή στη Νιου Χάμσιρ θα ακολουθήσει την 23η Ιανουαρίου.

Εξάλλου, ο μεγιστάνας είναι αντιμέτωπος με διάφορες δίκες σε αστικά και ποινικά δικαστήρια.

Ο ακροδεξιός Χαβιέρ Μιλέι, που κέρδισε τις προεδρικές εκλογές με διαφορά 12 μονάδων αυτόν τον μήνα, παρομοιάστηκε επανειλημμένα με τον κ. Τραμπ, καθώς έχει επίσης πολύ επιθετικό λόγο και παρόμοιες πολιτικές απόψεις. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τον συνεχάρη θερμά για τη νίκη του, δηλώνοντας βέβαιος πως θα «ξαναδώσει στην Αργεντινή το μεγαλείο της», φράση-σήμα κατατεθέν της δικής του εκστρατείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος