ΗΠΑ: Έκανε δωρεά νεφρού για μεταμόσχευση και στη συνέχεια τον χρέωσαν 13.000 δολάρια

Ένας 28χρονος ονόματι Σκοτ Κλαίν στο τελικό στάδιο νεφρικής ανεπάρκειας αιτήθηκε βοήθεια από υποψηφίους δωρητές νεφρού.

Ο Έλιοτ Μάλιν έσπευσε να βοηθήσει τον Σκοτ, γνωρίζοντας πως, αν ήταν συμβατός, το χειρουργείο θα έθετε τη ζωή του σε κίνδυνο και η αποκατάσταση θα ήταν εξαιρετικά επώδυνη. Ωστόσο, προχώρησε αυτό, με επιτυχία.

Μετά τη μεταμόσχευση νεφρού ωστόσο, ο Μάλιν έλαβε λογαριασμό 13.000 δολαρίων, παρά τις διαβεβαιώσεις πως δεν θα επιβαρυνόταν ούτε μια δραχμή στην εγχείρηση κόστους 160.000 δολαρίων.

Ειδικότερα, στις αρχές Αυγούστου, ο Μάλιν επέστρεψε στο Ρίνο για την ανάνηψη. Όταν έφτασε ο πρώτος λογαριασμός, περίπου 20 δολάρια για προεγχειρητικές εξετάσεις αίματος, εκνευρίστηκε. Ακολούθησε δεύτερος λογαριασμός ύψους 934 δολαρίων για εργαστηριακά τεστ, και ο ίδιος ενημέρωσε το νοσοκομείο που είπε πως θα το διευθετούσε.

Στα τέλη Σεπτέμβρη, ο Μάλιν πήρε ένα λογαριασμό 13.064 δολαρίων. Τον διαβεβαίωσαν ότι θα διευθετηθεί. Ένα μήνα μετά ωστόσο, έλαβε δεύτερη ειδοποίηση και στις 6 Δεκεμβρίου ένα έγγραφο που για πρώτη φορά τον τρόμαξε: «Τελική ειδοποίηση! Η οφειλή σας θεωρείται πλέον εκπρόθεσμη».

Ο ίδιος μέσω Twitter διαμαρτυρήθηκε για την επιθετική τακτική τιμολόγισης, δεχόμενος λογής σχόλια, από αστεϊσμούς που του έκαναν λόγο για επιστροφή του νεφρού μέχρι οργή για την αντιμετώπιση που είχε μετά από τέτοιο δώρο ζωής.

Πάντως, και λόγω της έκτασης που δόθηκε μέσω Twitter, το θέμα πήρε περαιτέρω δημοσιότητα με την εμπλοκή και μίντια που επικοινώνησαν με την NorthStar, εταιρείας παροχής υπηρεσιών.

Πηγή: Propublica

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος