ΗΠΑ: Δύο αστυνομικοί τραυματίες από πυροβολισμούς σε νέο περιστατικό κατά τη διάρκεια παρέλασης

Δύο μέλη της αστυνομίας της Φιλαδέλφειας τραυματίστηκαν σε εμβληματική λεωφόρο του κέντρου της πόλης, την Benjamin Franklin Parkway, όπου χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν την επέτειο της ανεξαρτησίας της Αμερικής παρακολουθώντας συναυλίες και ρίψεις πυροτεχνημάτων, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.


«Έχουμε συμβάν ασφαλείας στη Λεωφόρο του Πάρκου Βενιαμίν Φραγκλίνου», ανέφεραν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Και οι δύο αστυνομικοί βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό CBS3 Philadelphia, μέρος του δικτύου CBS. Οι υπηρεσίες επιβολής της τάξης ανέφεραν πως αναζητούν τον ύποπτο.

ΗΠΑ: Δύο αστυνομικοί τραυματίες από πυροβολισμούς σε νέο περιστατικό κατά τη διάρκεια παρέλασης

Βίντεο που μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ανθρώπους να τρέχουν για να απομακρυνθούν, ενώ οι αρχές παρότρυναν όσους βρίσκονταν κοντά στον τόπο του «συμβάντος» να προφυλαχθούν εκεί όπου ήταν.

«Δεν άκουσα τους πυροβολισμούς, αλλά οι αστυνομικοί μας έλεγαν ‘Τρέξτε, τρέξτε, τρέξτε!’» αφηγήθηκε μια αυτόπτης μάρτυρας σε τηλεοπτικό σταθμό, μέρος του δικτύου του NBC.

Νωρίτερα χθες, στο Χάιλαντ Παρκ, προάστιο του Σικάγου, νεαρός με τουφέκι που είχε ανέβει στην οροφή εμπορικού καταστήματος άρχισε να ρίχνει εναντίον οικογενειών και παιδιών με ποδήλατα στην παρέλαση της 4ης Ιουλίου, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους και τραυματίζοντας σοβαρά άλλους 26.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος