ΗΠΑ: Διπλωματικό «σαφάρι» για την εδραίωση της εύθραυστης εκεχειρίας στην Υεμένη

Array

Ο ειδικός επιτετραμμένος των ΗΠΑ, Τιμ Λέντερκινγκ ξεκινά περιοδεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Ομάν και στη Σαουδική Αραβία, προκειμένου να προσπαθήσει να εξασφαλίσει την εδραίωση της εύθραυστης εκεχειρίας στην Υεμένη, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε τη 2η Αυγούστου την παράταση in extremis για «δύο επιπλέον μήνες» της εκεχειρίας σε ισχύ στην Υεμένη, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα «εντατικοποιηθούν» οι διαπραγματεύσεις προκειμένου να υπάρξει πιο  ειρήνη μεγαλύτερης διάρκειας.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, ο Αμερικανός ειδικός επιτετραμμένος θα επιδιώξει επίσης να αυξηθεί η διεθνής βοήθεια που χορηγείται στην Υεμένη.

«Καλούμε τις δωρήτριες χώρες να φανούν γενναιόδωρες και να εκπληρώσουν προηγούμενες δεσμεύσεις τους, για το καλό του πληθυσμού της Υεμένης», σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού ΥΠΕΞ, που υπογραμμίζει ότι η Ουάσινγκτον έχει χορηγήσει βοήθεια αξίας 1 δισεκ. δολαρίων και πλέον μέσα στο τρέχον έτος.

Αντιμέτωπη με μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις στην υφήλιο, η φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου σπαράσσεται από τον πόλεμο ανάμεσα στις δυνάμεις της κυβέρνησης, που υποστηρίζονται από στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας μετά το 2015, και τους Σιίτες αντάρτες Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος