ΗΠΑ: Δημόσιος έπαινος του Ντόναλντ Τραμπ στον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ εξήρε τις αρετές του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban στην προεκλογική του ομιλία στην Αϊόβα.

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ξεκίνησε την προεκλογική του περιοδεία στις ΗΠΑ ως αντίπαλος του Τζο Μπάιντεν. Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε τον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν ως «θετικό παράδειγμα» στη συγκέντρωση στο Μέισον Σίτι της Αϊόβα.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσίευσε το Politico, ο πρώην πρόεδρος εκφώνησε μια ομιλία για την επέτειο των τριών ετών από την πολιορκία του Καπιτωλίου και δήλωσε ότι ήθελαν να τον απαξιώσουν με τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021 και ότι ενδέχεται να εμπλέκεται και το FBI. Το όλο θέμα είναι απλά ηλίθιο. Μυρίζει», τόνισε ο Τραμπ, ο οποίος θεωρεί ότι τα γεγονότα στο Καπιτώλιο είναι εύγλωττα παραδείγματα του πώς η κυβέρνηση Μπάιντεν μετέτρεψε το δικαστικό σύστημα σε όπλο.

«Ο Βίκτορ Όρμπαν είναι το πιο διάσημο πρόσωπο – το πιο σκληρό στην Ευρώπη και ίσως και εκτός Ευρώπης», έτσι περιέγραψε τον Ούγγρο πρωθυπουργό Ντόναλντ Τραμπ, πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, θα μπορούσε να κερδίσει τους υποψήφιοι Δημοκρατικοί στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε δημόσια τον Βίκτορ Όρμπαν. Κατά τη διάρκεια της επικράτησης του Τραμπ, οι Ουγγροαμερικανικές σχέσεις ήταν εξαιρετικά καλές, καθώς οι δύο συντηρητικοί πολιτικοί έδειξαν αμοιβαίο σεβασμό ο ένας για τον άλλον.

Την περασμένη άνοιξη, ο πρωθυπουργός Viktor Orbán τόνισε επίσης στη διάσκεψη CPAC Hungary (Conservative Political Action Conference) ότι η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να δώσει τέλος στον πόλεμο που διεξάγεται στη γειτονιά μας. «Αν ο Ντόναλντ Τραμπ κυβερνούσε την Αμερική, η Ουκρανία και η Ευρώπη δεν θα έπρεπε να υποφέρουν εξαιτίας του πολέμου», εξήγησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, ο οποίος ζήτησε από τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να επιστρέψει.

Οι δύο πολιτικοί συναντήθηκαν κατ΄ ιδίαν πολλές φορές. Τον Αύγουστο του 2022, ο Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε με τον Ούγγρο πρωθυπουργό στο κτήμα του στο Νιου Τζέρσεϊ και τον Μάιο του 2019 φιλοξένησε τον Βίκτορ Όρμπαν στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον, ενώ ήταν ακόμη στην εξουσία.

Μετάφραση: Μικαέλα Λαμπρινίδου

Πηγή: Rador.ro

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος