ΗΠΑ: Διαδηλώσεις για να «σταματήσει η σφαγή» με τα πυροβόλα όπλα

Χιλιάδες Αμερικανοί διαδήλωσαν στις ΗΠΑ το Σάββατο, ζητώντας καλύτερο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα πυροβόλα όπλα μετά τις πρόσφατες σφαγές, με την πλέον αιματηρή σε σχολείο του Τέξας που συγκλόνισε τη χώρα.

Στην Ουάσινγκτον, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό ζητώντας να «σταματήσει η σφαγή», κρατώντας πανό που έγραφαν: «Ένα παιδί αξίζει περισσότερο από το τουφέκι σας», «Φτάνει πια».

«Συντάσσομαι μαζί τους για να επαναλάβω την έκκλησή μου στο Κογκρέσο: κάντε κάτι», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο Twitter για να υποστηρίξει τις εκατοντάδες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

«Η βούληση του αμερικανικού λαού προσκρούει σε μια μειοψηφία», είπε η Σίνθια Μάρτις, κάτοικος της Ουάσινγκτον, αναφερόμενη στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα που αντιτίθεται στις μεταρρυθμίσεις.

Ο σύλλογός της είχε οργανώσει διαδήλωση στο ίδιο σημείο πριν από εννέα χρόνια, μετά το λουτρό αίματος στο Σάντι Χουκ, που είχε ως αποτέλεσμα 26 νεκρούς, ανάμεσά τους 20 παιδιά το 2012.

«Βρισκόμαστε εδώ, σχεδόν 10 χρόνια αργότερα και σχεδόν τίποτα δεν έχει γίνει», δήλωσε η 63χρονη Αμερικανίδα.

Κοντά της υπήρχαν τοποθετημένα χιλιάδες βάζα με λευκά και πορτοκαλί λουλούδια, που αντιπροσώπευαν την αύξηση της βίας στη χώρα από το 2020, χρονιά κατά την οποία 45.222 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβόλα όπλα, σύμφωνα με την οργάνωση Giffords για τη διάσωση της ζωής από τη βία των όπλων.

Πηγές: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος