ΗΠΑ: Δεύτερη εκτέλεση θανατοποινίτη στο Τέξας

Array

H εσχάτη των ποινών εκτελέστηκε χθες Τετάρτη 17/8, στο Τέξας, για τον κρατούμενο Κόσουλ Τσαντακουμάν, 41 ετών. Καταδικάστηκε για τον φόνο το 2006 μεσίτριας ακινήτων και πρόκειται για τη δεύτερη εκτέλεση θανατοποινίτη στη μεγάλη πολιτεία του αμερικανικού Νότου το 2022.

Ο Τσαντακουμάν, κρίθηκε ένοχος για τον φόνο της Σάρας Γουόκερ, 40 ετών, που μαχαιρώθηκε μέσα σε πρότυπο σπίτι το 2006, παρά τους μόνιμους ισχυρισμούς του ότι ήταν αθώος.

Γενετικό υλικό του είχε βρεθεί κάτω από τα νύχια του θύματος και καταθέσεις μαρτύρων τον συνέδεαν με τον τόπο του εγκλήματος. Είχε προσπαθήσει αρκετές φορές να ασκήσει έφεση στην ποινή του, επιχειρηματολογώντας ότι οι αποδείξεις που τον συνέδεαν με το έγκλημα δεν ήταν επιστημονικά επαρκείς.

Όμως το εφετείο αποφάνθηκε πως ίσχυε το αντίθετο και έδωσε πράσινο φως να γίνει η εκτέλεση του.
Τα τελευταία του λόγια σύμφωνα με τις αρχές ήταν προς την οικογένεια της Σάρας Γουόκερ, «ελπίζω ότι ο θάνατός μου θα τη γαληνέψει».

Το Τέξας, η συντηρητική πολιτεία που εκτελεί μακράν τους περισσότερους κρατούμενους στις ΗΠΑ, θανάτωσε τρις φυλακισμένους το 2021. Για αυτή τη χρονιά  είναι προγραμματισμένες άλλες τρεις εκτελέσεις, σύμφωνα με τον ιστότοπο του πολιτειακού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος