ΗΠΑ: Δεν θα διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών ο Τζο Μπάιντεν – Ανοίγει ο δρόμος για τη Χ. Κλίντον

O αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα διεκδικήσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ώστε να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2016, τερματίζοντας την έντονη φημολογία των τελευταίων μηνών για τις προθέσεις του αλλά και απομακρύνοντας ένα τεράστιο πολιτικό εμπόδιο από την πορεία της Χίλαρι Κλίντον προς το Λευκό Οίκο.

«Δυστυχώς θεωρώ ότι δε διαθέτουμε τον απαραίτητο χρόνο για να θέσουμε υποψηφιότητα και να καταφέρουμε να κερδίσουμε το χρίσμα» του Δημοκρατικού Κόμματος, δήλωσε ο Μπάιντεν.

«Αν και δεν θα είμαι υποψήφιος, δεν θα σιωπήσω» υπογράμμισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στους κήπους του Λευκού Οίκου έχοντας στο πλευρό του τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τη σύζυγό του Τζιλ.

«Αν και δεν θα είμαι υποψήφιος, θα υπερασπιστώ ξεκάθαρα και με σθένος τις αξίες του κόμματός μας και την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας», ξεκαθάρισε ο ίδιος.

«Αυτό το κόμμα και αυτή η χώρα θα υποπέσουν σε ένα τραγικό σφάλμα εάν απομακρυνθούμε ή επιχειρήσουμε να ακυρώσουμε τον απολογισμό του Ομπάμα» τόνισε ο Μπάιντεν.

«Οι Δημοκρατικοί όχι μόνο πρέπει να υπερασπιστούν και να προστατεύσουν αυτόν τον απολογισμό, αλλά επίσης να προωθήσουν αυτόν τον απολογισμό».

Με την απόφασή του να μη διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο, ο 72χρονος πολιτικός φαίνεται πως ενέδωσε στους ενδοιασμούς του για το αν εκείνος και η οικογένειά του ήταν έτοιμοι να εμπλακούν σε μια εξουθενωτική εκστρατεία ενώ ακόμη πενθούν για την απώλεια του γιου του Μπο, που απεβίωσε από όγκο στον εγκέφαλο τον Μάιο. Ο γιος του ωστόσο τον είχε προτρέψει να θέσει υποψηφιότητα.

Ο βετεράνος της αμερικανικής πολιτικής σκηνής θεωρείται ως ο πιο πιστός σύμμαχος του Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο στηρίζει θερμά μετά την εκλογή του το 2008. Σε αντίθεση με την Χίλαρι Κλίντον, που είχε διατυπώσει δημοσίως την αντίθεσή της σε πολλά ζητήματα (τη Λιβύη, τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου).

«Ο πρόεδρος και εγώ δεν έχουμε καμία ιδεολογική διαφωνία» επισήμανε ο ίδιος χθες κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Ουόλτερ Μοντέιλ στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγκτον.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος