ΗΠΑ: Σχέδιο για άνοιγμα των συνόρων στους πλήρως εμβολιασμένους

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν καταρτίζει ένα σχέδιο, με βάση το οποίο θα απαιτείται από σχεδόν όλους τους ξένους επισκέπτες στις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι πλήρως εμβολιασμένοι για την Covid-19, στο πλαίσιο της άρσης των ταξιδιωτικών περιορισμών που εμποδίζουν πάρα πολλούς ανθρώπους από όλον τον κόσμο να μπουν στη χώρα, ανέφερε σήμερα ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ο Λευκός Οίκος δεν είναι έτοιμος να άρει αμέσως τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων της Covid-19, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Για την ώρα, οι ταξιδιώτες από την Ευρώπη, την Ινδία, τη Βραζιλία, όπως και από την Κίνα, δεν μπορούν να εισέλθουν στην αμερικανική επικράτεια εκτός αν υπάρχει επιτακτικός και συγκεκριμένος λόγος.

Η Ουάσινγκτον συνεχίζει να κωφεύει στην εκκλήσεις, ειδικά των Ευρωπαίων, να υπάρξει αμοιβαιότητα.

Ομάδες εργασίας από διάφορες υπηρεσίες εργάζονται μαζί «ώστε να έχουμε έτοιμο ένα νέο σύστημα όταν θα μπορούμε να ανοίξουμε ξανά τα ταξίδια», είπε ο αξιωματούχος. Το σύστημα αυτό θα περιλαμβάνει «μια σταδιακή προσέγγιση που, με τον καιρό, θα σημαίνει, με λίγες εξαιρέσεις, ότι οι ξένοι πολίτες που θα ταξιδεύουν στις ΗΠΑ (από όλες τις χώρες) θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος