ΗΠΑ: Αυξάνεται ο εκλογικός πυρετός για τους Δημοκρατικούς ενόψει και της 8ης Νοεμβρίου

Array

Οι προκριματικές εκλογικές  αναμετρήσεις  μεταξύ των υποψηφίων Δημοκρατικών Βουλευτών στις ΗΠΑ, συνεχίζονται στη χώρα. Αναμετρώνται με φόντο τις επερχόμενες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Ο Δημοκρατικός Πατ Ράιαν κέρδισε σε μία ειδική εκλογική διαδικασία για μία έδρα της Νέας Υόρκης στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αναλαμβάνοντας καθήκοντα από τις αρχές Ιανουαρίου, σύμφωνα με την πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος.

Ο Ράιαν νίκησε τον Ρεπουμπλικάνο Μάρκους Μολινάρο στην πρώτη ανταγωνιστική εκλογική αναμέτρηση, από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ τον Ιούνιο, να καταργήσει το δικαίωμα στην άμβλωση σε παναμερικανικό επίπεδο.

Στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος για την εκπροσώπηση της 17ης Περιφέρειας της Νέας Υόρκης στο αμερικανικό Κογκρέσο, ο βουλευτής Σον Πάτρικ Μαλόνι επικράτησε της αντιπάλου του, Αλεσάντρα Μπιάτζι. Προς το παρόν, η Μπιάτζι εκπροσωπεί την 34η Περιφέρεια της Νέας Υόρκης στη Γερουσία.

Ο βουλευτής Τζέρολντ Νάντλερ, βουλευτής επί περίπου 30 χρόνια, επιβλήθηκε της βουλευτού Κάρολιν Μαλόνι σε μια ασυνήθιστη «μονομαχία» στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο των προκριματικών εκλογών του Δημοκρατικού Κόμματος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το αμερικανικό δίκτυο NBC.

ΗΠΑ: Αυξάνεται ο εκλογικός πυρετός για τους Δημοκρατικούς ενόψει και της 8ης Νοεμβρίου
U.S. Rep. Jerry Nadler (AP Photo/John Minchillo)

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση μεταξύ δύο πολύπειρων Δημοκρατικών βουλευτών προέκυψε ύστερα από την αναδιάταξη του εκλογικού χάρτη στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, που τους υποχρέωσε να διεκδικήσουν την ίδια έδρα στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων. Ο 75χρονος Νάντλερ εμφανίζεται ως φαβορί απέναντι στον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Η βουλευτής Βαλ Ντέμινγκς, πρώην αρχηγός της αστυνομίας του Ορλάντο, κέρδισε το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για να διεκδικήσει τη θέση του γερουσιαστή που θα εκπροσωπήσει την πολιτεία της Φλόριντα.

Με καταμετρημένο το 65% των ψήφων, η Ντέμινγκς εξασφαλίζει περίπου 85%, επικρατώντας άνετα των τριών αντιπάλων της στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών.

Αντίπαλος της Ντέμινγκς θα είναι ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως φαβορί της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος