ΗΠΑ: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων του κυκλώνα Ίαν – Στους 62 έφτασε ο απολογισμός

Array

Στους ισχυρότερους κυκλώνες που έχουν πλήξει τις ΗΠΑ συγκαταλέγεται πλέον ο κυκλώνας Ίαν αφού νεότερος επίσημος απολογισμός ανέβασε τον αριθμό των θυμάτων στα 62, ανακοίνωσαν οι αρχές στις νοτιοανατολικές πολιτείες της Φλόριντα και στη Β. Καρολίνα.

Η επιτροπή των ιατροδικαστικών της Φλόριντας ανακοίνωσε χθες πως έχει επιβεβαιώσει 58 θανάτους εξαιτίας του ακραίου καιρικού φαινομένου, ενώ ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας δήλωσε προχθές Σάββατο ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κυκλώνα.

Κυριολεκτικά ολόκληρες συνοικίες σβήστηκαν απο τον χάρτη. Γραμμές του του δικτύου διανομής ηλεκτρισμού και γέφυρες καταστράφηκαν καθώς σάρωνε τις νοτιοδυτικές ακτές της Φλόριντας από την περασμένη Τετάρτη.

Οι ισχυροί άνεμοι και οι καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν πλημμύρες έπληξαν τομείς στα ενδότερα της πολιτείας. Ομάδες έρευνας και διάσωσης συνεχίζουν να ψάχνουν θύματα.

Μετά το καταστροφικό πέρασμα του από τη Φλόριντα ο Ίαν κατευθύνθηκε προς τον Ατλαντικό, όμως έκανε αναστροφή και έπληξε τη Νότια Καρολίνα έχοντας μετατραπεί ξανά σε κυκλώνα Κατηγορίας 1, ενώ προκάλεσε επίσης σφοδρές βροχοπτώσεις.

Στο αρχιπέλαγος των Κίζ , η ακτοφυλακή ανέστειλε τις έρευνες για τον εντοπισμό δεκαέξι μεταναστών που αγνοούνται μετά το ναυάγιο πλεούμενου που τους μετέφερε, εν μέσω του κυκλώνα. Δύο απο τους ναυαγούς ανασύρθηκαν νεκροί. Εννέα μπόρεσαν να σωθούν κολυμπώντας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος